ANNONS

När materialet ger rätt känsla

/

IMG_6223

Soft eller stelt

Vi fick så många bra frågor från er lyssnare på livesändningen med Stilsnack igårkväll. Hur ska man göra för att det inte ska kännas så stelt med kavaj löd en fråga. Den tänkte jag ta fast på här idag när jag lägger fokus på material. Man kan gå i fällan och tro att en vanlig bomullsskjorta blir en lagom match och att siden känns ”för fint”.

Tänk tvärtom, siden är faktiskt mjukare och ledigare i stilen.

Det stämmer att siden är mer exklusivt än bomull men stilmässigt kan det alltså uppfattas mycket ledigare än bomull. Det hänger ihop med hur tyget faller och börjar ner. Bomullen är ju mer stel och inte fullt så böljande.

IMG_6234

Tänk nytt

Ibland måste man helt enkelt våga tänka nytt eller åtminstone prova något annat material för att lyckas med känslan. Nu känns kanske nästa grej jag ska säga som något av ett långskott men jag tror att du fattar poängen.

Med rätt material infinner sig den go’a känslan.

Jag har alltid sovit i mjuka välpressade silkeslena lakan. Att bli lägenhetsinnehavare och inte riktigt ha all tid i världen i tvättstugan blev det torktumling. Ve och fasa. Skrynkligt och ingen go’ känsla överhuvudtaget. Nu har jag istället köpt nya linnelakan som ska vara både torktumlade och skrynkliga. Nu är känslan helt annorlunda och jag älskar att krypa ner i sängen.

Bilder: De båda blusarna är från Stenströms, lakanen från H&M Home och kaffekoppen från Royal Copenhagen. 

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00