Våffeldagen

Jag har ännu inte lyckats knäcka koden när det kommer till våfflor. Med det menar jag att som våffelbagare har jag en bit kvar till den perfekta frasigheten. Mina är goda i smaken men bara ”halvfrasiga”. Vad gör jag för fel?

Jag har testat frasvåfflor från paketet till att vispa egen smet. Det sistnämnda blir bäst men ändå… Är du en våffelbagare av rang kanske du vill ge dina tips idag?

Nu är jag i Skåne och packar ihop det sista av huset. Har sparat våffeljärnet på diskbänken och tänkte sätta punkt för den här tiden med en våffla. Förhoppningsvis frasig som tusan!

  1. Vi kör med glutenfri mjölmix, laktosfri mjölk och smör.
    Dom blir supergoda och frasiga. Även de som inte är känsliga för något (barnen) tycker att dom är bäst! 🙂

  2. Idag hade vi våfflor på jobbet – Frasvåfflor – gjort på pulver. Jag märkte då att våfflorna från ett järn var frasiga och goda medan de från ett annat järn blev sega och mjuka. Måste ha med hur tätt järnet är och hur mycket kondens av värmen som samlas i våfflan…

  3. Tina skriver:

    Testa med kolsyrat vatten i smeten.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..