På baseball: Red Sox vs Giants

Baseball på Fenway Park, den äldsta arenan i landet. Det blir väl inte så mycket mer amerikanskt än så?! Igår spelade hemmalaget Boston Red Sox mot San Fransisco Giants.

Det som var extra stort med matchen var att det ännu en gång skulle ropas ut av speakern på arenan ”Now batting… Yastrzemski!”

En av klubbens spelare med status är nämligen Carl ”Yaz” Yastrzemski, nu 80 år, som spelade hela sin karriär för Red Sox mellan 1961-1983. Han har vunnit allt man kan vinna, innehar alla typer av rekord och är invald i Hall of Fame. En ikon med andra ord.

Därför var det också extra stort när hans sonson Mike Yastrzemski nu skulle kliva in på arenan och göra sin debut på morfars gamla hemmaplan. Mike blev alldeles nyligen upplockad i proffsligan och spelar visserligen för ”motståndarna” Giants.

Men den här kvällen gjorde det inget roll vilket lag man tillhörde. Spelaren som fick mest applåder och stående ovationer av hemmapubliken var ändå ”Yaz” när han klev in på plan och gjorde sig redo för att slå.

  1. Jaana skriver:

    Wow, en sån upplevelse! Hoppas ni har en toppenresa. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..