Stiltips: kappor

Stilmässigt finns det en hel del att säga om kappor. Ska jag däremot hålla det kort och bara säga två saker så skulle det vara följande:

Välj en rakare modell om du är mer av en ”jeans och t-shirt”-tjej. Hög eller vid krage spelar ingen roll, inte heller dubbel- eller enkelknäppning. Snittet på en rak kappa är sportigare och mer casual.

Satsa på en mer insvängd modell om du är mer ”dressad” i din stil. Bältad eller inte är underordnat däremot spelar det roll vilken färg du väljer – grått, beige eller svart är mer klassiskt än en mönstrad eller knallig färg.

Foto: skärmbild från Instagramprofilem perfect.jacket

 1. Marie skriver:

  Hur ska jag tänka kappa, när jag har en härlig bak som tar plats? Väljer jag en rak ”fastnar” kappan på baken, samtidigt som att kappan är alldeles för stor upptill. Väljer jag en med knyt, glipar kappan, om jag inte skall ha en bautastor kappa. Finns det andra alternativ? Skiljer 1-2 stl mellan uppe och nere.

 2. Ingrid skriver:

  Hej igen! Kragen är som den på bilden ser jag nu. 🙂
  Ingrid

 3. Ingrid skriver:

  Hej Katarina! Har du något bra tips på typ av halsduk och hur man knyter den på en kappa med krage med ganska breda slag och dubbelknäppning. Det är en modell från Hobbs lite mellan dressad och uniform. Guldknappar.
  Hälsningar Ingrid.

  1. Hej igen! Kragen är som den på bilden ser jag nu. 🙂
   Ingrid

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..