Isabella x Stylein för Ellos

973c41f0b323fe43_800x800ar

Har du hunnit ta del av Ellos nya exklusiva designsamarbete med Isabella Löwengrip och Stylein?

Målet med designsamarbetet är att skapa en snygg, prisvärd och tidlös garderob i härliga kvaliteter och färger. En kollektion som kvinnan enkelt kan kombinera för både vardag och fest skriver Ellos i ett pressmeddelande.

Kollektionen släpptes på Ellos hemsida igår och trycket var stort. Isabella sa på sin Instastory igårkväll att vissa plagg hade sålt slut på mindre än 20 minuter. Suget efter basplagg är verkligen stort. Fick du tag i något eller har du ens kikat?

 1. Jag älskar ju basplagg så det var många fina plagg. Ellos ska också ha en guldstjärna för att de göra alla plaggen även i de största storlekarna. Som tjock är man ju inte direkt bortskämd med den typen av plagg eller utbud. Det ska bli intressant om de som designat plaggen förstår en större kropp eller om mönstret bara förstorats. Det brukar nämligen sällan bli bra. Men ellos är bra på stora storlekar så jag har hopp.

  1. Ja, jag håller med dig gällande storlekarna. Ellos är verkligen duktiga på utbudet, precis som Klingel och några av de andra ”gamla” postorderföretagen.

   1. Ja ellos och Klingel är toppen. Där finns ju även de dyrare plaggen och materialen i stora storlekar. Toppen för oss som vill flytta fram stilen och medvetenheten ett snäpp. Annars är ju tyvärr det svenska utbudet av större kläder i bra material och med moderna snitt tyvärr rätt begränsat. Näthandel är verkligen inte bara av ondo.

 2. Johanna skriver:

  Hej Katharina,

  I all vänlighet (inget horn i sidan till Isabella här) vill jag bara instämma i Cathrines och Karins kommentarer angående kvalitet och materialbeskrivning. Jag var inne och tittade och letade verkligen efter informationen, men hittade inte. Jag tyckte då att det var konstigt för de flesta företag är idag väldigt tydliga med sådan information, ofta redan i ingresstexten. Med det sagt, kanske fanns den vid tillfället inte på plats eller så letade jag helt enkelt på fel ställe. Vi verkar dock ha varit fler som haft problem med att hitta informationen.
  Trevlig helg,

  Johanna

  1. Hej Johanna! Tack för din fina kommentar. Klurat lite på om det månne kan vara skillnad på hur man produktinformationen? Tänker att det kanske ser olika ut när man tittar i mobilen, på plattan eller på datorn. Jag håller med dig, de flesta företag idag skriver ut materialen tydligt. Annat var det förr.

   Själv började jag märka av den skillnaden för fyra år sedan i samband med att jag gjorde modejobb för tidningar. Före dess var det aldrig eller sällan aktuellt att skriva ut materialen. Idag skriver jag alltid ut det och det har blivit en vana att alltid söka upp materialen när jag färdigställer reportagen.

   Hade jag haft med kappan i Tara så hade jag skrivit så här:
   Kappa, ull/polyamid, stl XS–3XL, 2699 kr, Stylein/Ellos.

   Jag börjar alltid med det material som det är mest av och sedan kommer materialen i fallande ordning.

   Trevlig helg!

   1. Ein skriver:

    Man ser materialförteckning om man tittar via dator men inte via IPad, tog ett tag för mig att komma på. Var också jätteirriterad över att det inte gick att se materialet när jag först tittade.

    1. Åh, jag förstår. Det var ju himla knöligt. Kanske något att berätta för Ellos?

 3. Annicka skriver:

  Köpte den grå rutiga kavajen, ska bli spännande och se hur passformen är. 🙂

  1. Ja, nu blir jag nyfiken så du får berätta sedan.

 4. Karin skriver:

  Att Blondinbella säger något på sin instastory behöver inte alls betyda att det är sant eller ens nära sanningen. Använd hellre säkrare källor om du vill referera.
  Skulle gärna höra vad du tycker om priserna och det faktum att Ellos inte ens skriver ut kvalitén i produktbeskrivningen.

  1. Hej Karin. Jag får en känsla av att du har ett horn i sidan till Isabella Löwengrip. Det känns också som att jag får en släng av sleven när du ger mig rådet att använda säkrare källor när jag refererar. Jag tänker nu kort berätta om min köpupplevelse.

   Kollektionen släpptes kl. 09:00. Jag var inne på Ellos hemsida strax innan kl. 10 för att klicka hem en kamelfärgad kappa. Det gick inte – den var slutsåld. Isabella bekräftade min köpupplevelse med det slutsålda plagget på sin story senare på kvällen.

   Som den modejournalist (och icke djuplodade ”murvel” jag är) så anser jag att researchen räckte till detta blogginlägg. Hade jag däremot gjort en tidningsartikel och pratat om kollektionen/samarbetet i Sveriges Radio skulle jag ringt företaget och troligtvis också pratat med några konsumenter för att ta del av deras historier.

   Men tack för tipset ändå. Allt gott till dig. Kram Katarina

   1. Jag var inne på Ellos och tittade igenom kollektionen. Klassiskt och snyggt men med tanke på prisläget så förväntar jag mig en tydlig materialbeskrivning. Saknar en kommentar från dig beträffande detta från föregående läsare.

    1. Hej Cathrine.
     Kappan jag tittade på stod det att materialet var ull/polyamid i en 80/20 mix. En snabb scroll på en handfull plagg och jag ser att det står materialbeskrivningar precis som på de övriga plaggen i Ellos sortiment. Jag förstår inte riktigt vad du menar.
     Hälsar Katarina

     1. Hej Katarina!
      Jaha, jag använder mest telefon eller padda dagligdags och det är jag nog inte ensam om. Märkligt att all information inte syns på samtliga plattformar. Var i kontakt med Elin på Stylein och hon medgav att Ellos missat där och förhoppningsvis åtgärdar de snarast.

   1. Karin skriver:

    Vad gäller hornet så är det din uppfattning och din känsla så det får stå för dig.
    Min känsla är att du (och Jannike) ibland lyssnar till BB lite väl blåögt och köper hennes prat rakt av istället för att kolla upp och gå på fakta. Det förvånar mig då jag annars upplever er som både erfarna i branschen och med livserfarenhet.
    I dagens samhälle är hon enligt mig inte någon att se upp till (Det är inte 2000-talets Sex and the City – anda längre). Inget horn i sidan, jag känner henne inte personligen (vem gör det?) men hennes image är inget som imponerar på mig och inte heller hennes sätt att försöka manipulera.

    Kläderna var helt ok i utseende men jag personligen köper hellre ex Filippa K om det är den typen av plagg jag söker.

    1. Haha… underbart Karin! Tack för komplimangen, jag blir uppriktigt glad för den. Sen kunde jag inte låta bli att dra på munnen åt din diss eftersom jag tycker att den är ganska snäll men ändå drypande. För jag menar, visst är det väl ändå ganska ”avfärdande” att skriva till någon att man är blåögd och att det inte är 2000-talet längre?!
     Jag stoppar här och jag uppskattar om du gör detsamma. Ta gärna med dig att jag önskar dig allt gott! Hälsar Katarina

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..