ANNONS

Godaste frallorna

/

Jag lovade att ge er receptet på mina godaste frukostfrallor med rågkross och linfrö. Enkla att göra och perfekta till helgfrukosten! Du gör dem i två steg:

Dag 1 (kvällen innan)

  • 1 dl rågkross
  • 1 dl hela linfrö
  • 2 tsk salt
  • 3 dl kokande vatten

Häll det kokande vattnet över rågkrossen, linfröna och saltet. Rör runt. Täck bakbunken med en handduk. Tar max 10 min, lätt som en plätt.

Dag 2 (på morgonen)

  • 3 dl vatten
  • 1 dl kesella
  • 50 gram jäst
  • ca 8-10 dl vetemjöl special med fullkorn eller hälften hälften råg- och vetemjöl.

Sjud upp vattnet, tillsätt kesellan och känn efter så att det är fingervarmt före du tillsätter jästen. Häll över blandningen i bakbunken. Rör runt. Tillsätt mjölet stegvis. Knåda till en smidig men ändå kladdig deg. Låt jäsa i ca 40-45 min.

Tips efter jäsning: Istället för att stjälpa ut degen på ett bakbord brukar jag ta en stor sked och skopa upp lagom stora degklumpar direkt ur degbunken. Sparar tid och jag slipper kladdigt och mjöligt bakbord.

Grädda bullar ca 8-10 min på 250 grader i mitten av ugnen. Frallorna får inte så mycket färg så låt dig inte luras av det. Dessa bleka bullar är en riktig storfavorit hemma hos oss och jättegoda att rosta.

2
37

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00