Matcha rätt med färghjulet

a224ee1adc79f5ef7f521bc82cac7466

Bild: Pinterest.com

Ta färghjulet till hjälp

Emellanåt kan det vara svårt att matcha ”rätt” och man går på det vanliga spåret och sätter ihop färgen med antingen svart eller vitt. Känner du igen dig? Jag brukar ibland snegla på de små bilden under färghjulet när jag vill hitta nya idéer.

Färger som skär sig

Häromdagen fick jag hem en alldeles förtjusande klänning från MQ i lite rödbrun färg. Inte helt enkel att matcha med brunt. Plötsligt blev klänningsfärgen alldeles för ”röd” och de bruna skona för ”bruna” och hela kombinationen skar sig.

Lösningen i färghjulet

Istället för att jobba ihjäl mig på att hitta en perfekt matchning är det alltså bättre att hitta den kontrasterande färgen, den som jag hittar tvärs över på andra sidan färghjulet. Vips hade jag hittat en ny snygg matchning i form av blågröna skor!

  1. Åh vad intressant detta med färghjulet! Detta ska jag lära mig mera om, ibland går det ju liksom inte ihop och nu kan man ju få lite hjälp här. Zuperbra tips, tack för att du delar med dig hälsar Helene

  2. Men så himla smart👌
    Ska bli kul att ta tag i garderoben igen efter flytt, student planering, sjukskrivning och div under senvåren ich försommaren, sk definitivt ha med färghjulet i tankarna nu när Jagger igenom mina kläder 😊
    Tack för som vanligt superbra enkla tips🤗🌸🙏🏻

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..