ANNONS

Matcha rätt med färghjulet

/

a224ee1adc79f5ef7f521bc82cac7466

Bild: Pinterest.com

Ta färghjulet till hjälp

Emellanåt kan det vara svårt att matcha ”rätt” och man går på det vanliga spåret och sätter ihop färgen med antingen svart eller vitt. Känner du igen dig? Jag brukar ibland snegla på de små bilden under färghjulet när jag vill hitta nya idéer.

Färger som skär sig

Häromdagen fick jag hem en alldeles förtjusande klänning från MQ i lite rödbrun färg. Inte helt enkel att matcha med brunt. Plötsligt blev klänningsfärgen alldeles för ”röd” och de bruna skona för ”bruna” och hela kombinationen skar sig.

Lösningen i färghjulet

Istället för att jobba ihjäl mig på att hitta en perfekt matchning är det alltså bättre att hitta den kontrasterande färgen, den som jag hittar tvärs över på andra sidan färghjulet. Vips hade jag hittat en ny snygg matchning i form av blågröna skor!

2
51

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00