ANNONS

5 saker att ha koll på när du provar klänning

/

82631796402.pjpeg

5 sätt för att skaffa klänningskoll

Vilken typ av klänning passar din kroppsform? Svaret är att du passar i fler klänningar är du tror! Det som avgör om en klänning passar bättre eller sämre på din kroppsform är hur utformningen av klänningen smickrar din figur. På bilden ser du en klänning från Gina Tricot (adlink) och nedan kan du läsa om områden som du ska vara extra noga med:

Ringningen: V-ringat passar den med lite större byst medan rundhalsat passar den med lite mindre byst.

Ärmen: trekvartsärmen är lättast och passar de allra flesta figurer. En puffärm breddar medan en trumpetärm drar blickarna till magen.

Midjan: en kurvig figur smickras av en insvängd klänningsmodell medan en rakare kroppsform eller en liten valk blir mest klädsamt i en rakare modell.

Kjolen: ju snävare kjol desto kurvigare höfter, därför är det klädsamt när en rak figur kläs i en snäv pennkjol och en kurvigare kroppsform i en lite vidare A-linjeformad kjol.

Detaljerna: var noga med hur mönstret uppfattas. Många gånger kan det skilja sig mellan olika klänningar så prova flera i samma utförande. Var observant på var detaljer som kappar och band hamnar eftersom dekorationer alltid drar till sig blickarna.

0
47

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00