ANNONS

Tidningen Tara och det stora septembernumret

/

IMG_5616

Modeteamet rullar in på Råå

Vi plåtade höstmode till Taras nummer tio igår, det är det så kallade septembernumret som kickstarta igång den nya kalla säsongen. Utmaningen är att lyckas skapa höstkänsla trots den spirande sommaren. Klädmässigt handlar det för mig om att visa plagg som funkar i övergången mellan säsongerna och samtidigt ger dig som läsare inspiration för allt som komma skall. Till min hjälp har jag mitt fantastiska team. Igår var till exempel Pia från Råå en del av succén tack vare att hon lånade ut sin fina bil. Tack Pia!

AfterlightImage

Moderedaktören inför en modeplåtning

Precis innan en plåtning försöker jag alltid att få en stund av stillhet och ro. Dels så är det mycket som ska koordineras under själva dagen och sedan så är det människor som inte känner varandra sedan tidigare som plötsligt ska jobba tillsammans. Lyckas jag få en stund för mig själv så hinner jag gå igenom allt i huvudet och samtidigt förbereda mig på ”worst case scenario” och planera för reservplaner. Nio outfits, nio miljöer, en handfull människor i teamet och ett 50-tal kläder, skor och accessoarer på ett tajt tidsschema behöver en liten genomgång.

IMG_5735

Det blir aldrig som man tänkt…

För det blir istället alltid så mycket bättre än man trodde från början. Speciellt om alla har en tydlig uppgift och känner att man är delaktig i helheten. Jag räknar alltid med att saker går snett och igår var inget undantag. Modellen hade till exempel större fötter en de 39:or som var beställda till plåtningen. Ett par byxor var för små och vi lyckades blanda ihop en brosch med ett örhänge… Med andra ord kommer ett ”örhänge” i Tara nr 10 att vara en brosch egentligen.

Låt inte små bekymmer bli stora problem.

Men jag tänker alltid att vi behöver inte skapa stora problem av små bekymmer. Det finns nog med äkta, verkliga och riktiga saker som man behöver lägga energi på. Därför hoppas jag att du också kommer att skratta gott åt ”örhänget” i Tara nr 10 som i själva verket är en brosch. Frågan är om du kommer att hitta det?

IMG_5752

Kläderna ska skickas i retur

Ett modejobb tar cirka en vecka att planera, genomföra och avsluta. Själva modeplåtningen är den lilla delen som är roligast. Baksmällan (om du frågar mig) är när kartongerna ska skickas tillbaka. Jag tycker att det är så segt att packa, tejpa ihop och åka iväg med alla lådor. Missförstå mig inte, det är ju superskönt med ordning och reda i hallen efter en plåtningsvecka.

Nu ska jag njuta av helgen och jag hoppas vi hörs i podden på söndag! Trevlig helg önskar jag dig, kram från Katarina

3
36

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00