Receptfavorit: den absolut godaste sillen!

kopparpanna med vackert upplagt sill och potatis

På begäran kommer receptet på min godaste sill med matjessill, brynt smör, löjrom och riven pepparrot. Perfekt till påsk och midsommar! Det här receptet är både busenkelt och ser lyxigt ut på samma gång. Att det dessutom är det godaste receptet på sill gör att den här rätten blir svårslagen.

Ingredienser till sillpannan:

 • matjestill
 • potatis
 • ägg
 • smör
 • pepparrot
 • löjrom
 • crème fraîche
 • gräslök
 • dill
 • rödlök
 • grönt äpple
 • peppar

Så här gör du: 

Bryn smöret genom att ta en stor klick som du låter smälta och bryna i en kastull på låg värme. Samtidigt kokar du potatis och ägg. Finhacka äpplet, rödlöken och gräslöken. Riv pepparroten och ta små kvistar från dillen. Låt matjesillen rinna av sig på ett hushållspapper.

Lägg upp fint:

Ta ett fint fat, en fin kopparpanna eller en korg som du klär med ugnsplåtspapper. Lägg upp lite av de ”stora” ingredienserna som potatis, ägg och sill. Dekorera klickvis med de små ingredienser som löjrom, crème fraîche, äpple, rödlök, pepparrot, gräslök och dill. Häll försiktig över det brynta smöret och avsluta med peppar.

Servera med: 

Jag tycker att det är gott att servera sillpannan med knäckebröd och Västerbottenost. Vi brukar dricka öl och snaps till rätten när det är fest. Till vardags brukar vi skippa snapsen och dricka ett alkoholfritt öl istället.

Sugen på fler recept? Missa inte:  

Recept på världens godaste kolatårta

 1. Anna skriver:

  Super god, tack för tipset!

 2. Löjrom är ju så gott. Ska testa denna variant!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..