Massor av kläder men inget att ta på dig?

photo-1502898746234-cdef14a6eec4

Full garderob men inga kläder?

Står du också ibland framför kläderna i garderoben och suckar över att du inte har något att ta på dig? Här är vad jag brukar försöka göra för att inte fastna för lösningen finns faktist där – mitt framför näsan!

Prova nya färger tillsammans

Det kan vara dina vanliga gamla jeans och den vita toppen eller blusen men istället för att välja ditt vanliga bälte så tar du en scarf som motsvarande dito. Eller varför inte välja de röda skorna istället för de svarta? Försök att hitta sätt att tillföra nya färger och du ska se att det lossnar.

Bryt upp en gammal vana

Du har ju dina sätt att matcha kläder. Du vet, den blusen med dom byxorna och så vidare… Det är dags att ”go crazy”. Välj att bryta gamla vanor och sätt ihop nya saker med varandra. Tänk glansigt ihop med matt, silkigt ihop med stelt eller varför inte grovt med tunt. Nya sätt att kombinera ger energi.

Om du ändå har fastnat?

Då behöver du använda lite mer kraft på att samla inspiration till en moodboard. Det görs visserligen inte i en handvändning så det krävs lite tålamod. Under tiden som du samlar inspo ser du till att skaffa dig ett ”akut kit” med kläder som du alltid trivs i och kan bära när inget annat känns roligt.

 1. Emelie skriver:

  Vad tycker du om att blanda svart och mörkblått, tex svarta byxor och mörkt blå skjorta?
  Tack för grym podd och blogg!

  1. Hej Emelie! Det är en kombo som jag gillar jättemycket. Kram!

 2. Hej Katarina! Tack för din kroppspositiva blogg med superanvändbara och inspirerande stiltips. Gillar speciellt att du uppmanar till att bli vän med sin kropp och göra mer med det en har istf att köpa nytt.
  Jag jobbar på kontor och står upp vid mitt skrivbord hela dagarna pga nackproblem och bär därför alltid sneakers. De funkar med alla slags byxor och fredagsjeans förstås, fast jag skulle gärna vilja ha klänning och kjol och ändå mina mjuka ’klackar’. Har du stiltips på denna kombo och kanske på andra lika mjuka skor som isf skulle passa bättre än sneakers? Stort tack på förhand och skön söndag! Kram från Catarina

  1. Hej Catarina!
   Det är ett superbra tips som jag ska klura lite på och se vad jag kan göra med. Och du, tack snälla för berömmet.
   Kram Kat.

 3. Smarta tips och fungerar en stressig morgon. Ha en fin helg🌸

  1. Härligt, tack för det! Detsamma önskar jag dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..