Det våras för broschen

AfterlightImage

Broschen ”Knut”

Häromdagen unnade jag mig ett nytt smycke, broschen ”Knut” av Estrid Ericson, som jag har haft ögonen på en längre tid. Estrid Ericson började att visa smycken i tenn i december 1943 och smyckena blev snabb poppis tack vare det överkomliga priset. Just den här broschen har formen av en knut och är en blandning av mässing och tenn.

Du som har följt bloggen en längre tid har kanske snappat upp att jag inte är någon halsbandsperson. Alltså, jag gillar halsband men bara inte att bära dem själv. Därför är ju broschen ett perfekt alternativ tänker jag.

IMG_2112

Bild: By Cattie

Dux & Stockholms Auktionsverk

Förra veckan var jag på förhandsvisning av Dux möbler på Stockholms Auktionsverk i Malmö. I vimlet stötte jag på en av Malmös mest färgstarka modeprofiler Eddie Fischer (förvisso klädd i svart men kika på hennes Insta så förstår du att det här är en kvinna som gillar färg) och fastnade på bild med min brosch.

Version 2

svenskt_tenn_brosch_knut_massing_tenn-2106982962-rszww1500h1500-83

För dig som vill veta mera! Tröjan är från We Two Stockholm och broschen är från Svensk Tenn.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..