ANNONS

Cirkulärt mode för för Naim Josefi

/

Naim-Josefi-SS19-7

Tidlösa plagg att kombinera

2017 vann Naim Josefi Copenhagen Fashion Summit – Sustainable Denim pris för sina första laserprintade jeans som sparat 80 liter vatten per par vid produktionen. Idag satsar han på cirkulärt mode och fortsätter att utveckla kollektionens hållbarhetsaspekt. Målet är att designa tidlösa plagg som ska gå att kombinera med tidigare kollektioner. Designtanken med årets jeanskollektion är en laserprintad Venussymbol på bakfickan på enfärgade modeller och laserprintade ränder och Venussymbol på de ton-i-ton randiga modellerna som finns kvar sedan första jeanskollektionen 2017.

– Utöver jeanskollektionen designar jag custom-made plagg som sys upp på beställning, en annan form av hållbar design, säger Naim Josefi, Creative Director och grundare.

Naim-Josefi-SS19-10

Cirkulärt hållbarhetstänk

– Förutom organiskt bomull i jeansen använder vi oss av 95 procent naturmaterial och 5 procent polyester i custom-made kollektionen. Det är svårt att nå upp till 100 procent naturmaterial men vi strävar efter det och försöker att alltid hålla oss så nära som möjligt. Vi försöker att använda så lite polyester som möjligt i alla våra produkter. Etiketter med tvättråd är ofta av polyester, för att minimera detta kom vi på idén att printa tvättråd på våra sjalar”, berättar Naim Josefi.

Alla Naim Josefi-plagg har tvättråd som är utformade för att behålla livslängden så länge som möjligt. Tycker du att ett gammalt Naim Josefi plagg gjort sitt kan du lämna tillbaka det i butiken och få 10 % på ditt nya köp. Det gamla plagget återvinns!

Källa: naimjosefi.com

0
16

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00