Kroppsformer H-figuren

photo-1526678114169-b276d04ee180

H-figuren

En H-figur är lätt att känna igen som den raka kroppsformen hos en pojkflicka. Fast sparrisformen är inte allt. Du kan också hitta den raka kroppsformen hos en kurvigare person där det finns en tydlig rak linje mellan axlar, byst, mage och höfter.

Shoppa just nu! Du hittar massor med snygga kimonos ute i butikerna just nu. Det här är supersnygga plagg till H-figuren. Snyggast att matcha med smala jeans och matchande topp som man gjort med kimonon från Lindex (adlink).

 1. Hej! Tack för en bra blogg och jag gillar din inställning att det finns något som framhäver alla kroppsformer etc. Funderade dock lite på begreppet pojkflicka och tycker det är vanskligt att använda det enbart kopplat till en kroppsform… som att man skulle vara mindre kvinnlig för att man inte har en kurvig kropp. Att man då är pojkig? Håller du med? Kram

  1. Hej, vad kul att höra från dig och tack för dina funderingar. Jag är alltid öppen för förslag på nya ord och nya begrepp som är mindre laddade. Jag måste erkänna att jag inte har uppfattat begreppet ”pojkflicka” som att man skulle vara mindre kvinnlig.

   Jag kopplar inte ihop utsida och insida när jag beskriver kroppsform. När jag följer resonemanget som du lägger fram får jag en känsla av att kroppsform och karaktärsdrag är mer tätt sammankopplade, kan det stämma? Jag tänker att man kan vara kvinnlig oavsett utseende/kroppsform och tvärtom – pojkig oavsett utseende/kroppsform.

   Jag börjar genast klura på vilka ord som skulle kunna ersätta om pojkflicka… Har du några bra?

   Tittar jag på min egen personlighet så har jag försökt att bejaka både min kvinnliga och manliga (pojkiga) sida. Jag tror att alla människor har drag av båda och är som mest kompletta när man har tillgång till hela spektrat. Utseendemässigt har man också drag av båda (även om vi föds in i en viss kropp) men jag tänker att kroppen är själens boning.

   Din feedback fick mig att inse att jag personligen skiljer på kropp och själ men att andra kanske inte gör det lika mycket, därav det laddade ”pojkflicka”. Eller vad tror du? Varm kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..