Modeåret 2019: hitta den röda tråden och detaljerna

IMG_9025

Det nya modeåret – kul eller tröttsamt?

Det är lite speciellt med ett nytt år, tycker du inte det? Men kan du också känna dig lite stressad över alla nyårslöften om att leva mer miljövänligt, träna mer och äta bättre? Kanske har du planer på att klä dig lite snyggare också… Jag har ju nyss kommit hem från min månad i fjällen och jag erkänner att jag känner av pressen via sociala medier. Puh, så tröttsamt med alla måsten!

IMG_8140

Kläder och mode ska inte vara ångestladdat

Jag vill ju att kläder, mode och stil ska vara kul och enkelt så därför har jag helt enkelt gjort det enkelt för dig som vill slippa klädångest. Skulle vi koka samman alla goda råd till någon slags magisk formula för att lyckas med en välklädd och ett hyfsat ”underhållsfritt” klädbeteende så skulle jag jobba på den röda tråden och detaljerna.

För mig ska mode vara kul och enkelt.

Jobba med den röda tråden i garderoben

Det må vara lite tramsigt att prata ”underhållsfritt” när det kommer till dina klädvanor men tänk inta så. Satsa på nyckelplagg, att shoppa strategiskt och kläder som passar din kroppsform så har du förenklat det mesta kring kläderna. Hitta ”dina” jeans och andra plagg som du verkligen tycker om, välj en kvalitet som passar dig och din plånbok och framhäv det som du gillar med dig själv. En neutral färgskala och en klassisk siluett tar dig längre än bästa trendhorisont.

IMG_9027

Satsa på detaljerna som berättar vem du är

Du kanske inte har råd att ha en komplett väskgarderob från Gucci, förmågan att svassa runt på höga klackar från Louboutin eller något annat ”drömmigt”. Det gör inget. Tricket är att hitta din grej. Det kan vara en viss typ av styling som du gör med kragarna på dina skjortor, det kan vara färgen på ditt läppstift eller vad som helst. Kvinnor med en klädsel som påminner om en ordinär uniform kan skapa wow-känsla genom att just göra sin egen grej och sticka ut på det viset.

 1. Åsa skriver:

  Snyggt! Kan du visa hur du fixar din halsduk? 🥰

 2. Mahlins skriver:

  Mitt i prick hur jag känner! Har sedan sommaren mer och mer fokuserat på att bygga vidare på en bra basgarderob och göra utbyten av kläder vid behov. Vilken befrielse och vad lite tid jag lägger på att scana av marknaden efter en något nytt. Och vilken skön känsla att rensa bort plagg (och annat hör hemma) som inte tilltalar mig.

  Desto enklare desto bättre 🙂

  Kram och tack för en fantastiskt bra blogg! Den är som ett gammalt vi – den blir bara bättre och bättre 😘

 3. ANNIS skriver:

  Du är så snygg! Följer din blogg med stort intresse varje dag. Så kul.Jag undrar om det är Iphone XR red du har? och är du i så fall nöjd med den?

  1. Alltså, jag är så dålig på sånt här med apple-produkter men jag har en ”fin” telefon med det lilla extra. Det sa iallafall killen i butiken när jag köpte den…

 4. Annika skriver:

  Älskar din scarf, var kommer den ifrån?

  1. Åh, kul att du gillar den. Du hittar halsduken hos Stenströms!

 5. Susanne skriver:

  Så snygg du är! Nyfiken på var dina kläder kommer från (byxor, tröja, sjal)!

  1. Men åh, tusen tack! Tröjan kommer från Klingel, byxorna från Sand och halsduken från Stenströms.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..