ANNONS

Modeåret 2019: hitta den röda tråden och detaljerna

/

IMG_9025

Det nya modeåret – kul eller tröttsamt?

Det är lite speciellt med ett nytt år, tycker du inte det? Men kan du också känna dig lite stressad över alla nyårslöften om att leva mer miljövänligt, träna mer och äta bättre? Kanske har du planer på att klä dig lite snyggare också… Jag har ju nyss kommit hem från min månad i fjällen och jag erkänner att jag känner av pressen via sociala medier. Puh, så tröttsamt med alla måsten!

IMG_8140

Kläder och mode ska inte vara ångestladdat

Jag vill ju att kläder, mode och stil ska vara kul och enkelt så därför har jag helt enkelt gjort det enkelt för dig som vill slippa klädångest. Skulle vi koka samman alla goda råd till någon slags magisk formula för att lyckas med en välklädd och ett hyfsat ”underhållsfritt” klädbeteende så skulle jag jobba på den röda tråden och detaljerna.

För mig ska mode vara kul och enkelt.

Jobba med den röda tråden i garderoben

Det må vara lite tramsigt att prata ”underhållsfritt” när det kommer till dina klädvanor men tänk inta så. Satsa på nyckelplagg, att shoppa strategiskt och kläder som passar din kroppsform så har du förenklat det mesta kring kläderna. Hitta ”dina” jeans och andra plagg som du verkligen tycker om, välj en kvalitet som passar dig och din plånbok och framhäv det som du gillar med dig själv. En neutral färgskala och en klassisk siluett tar dig längre än bästa trendhorisont.

IMG_9027

Satsa på detaljerna som berättar vem du är

Du kanske inte har råd att ha en komplett väskgarderob från Gucci, förmågan att svassa runt på höga klackar från Louboutin eller något annat ”drömmigt”. Det gör inget. Tricket är att hitta din grej. Det kan vara en viss typ av styling som du gör med kragarna på dina skjortor, det kan vara färgen på ditt läppstift eller vad som helst. Kvinnor med en klädsel som påminner om en ordinär uniform kan skapa wow-känsla genom att just göra sin egen grej och sticka ut på det viset.

10
74

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00