Katten som satt fast i ett träd

IMG_8599

Operation: rädda katt ur träd

Det blev en söndag kryddat med en gnutta dramatik. Backade upp bilen på uppfarten, släppte ut Beyoncé och skulle precis börja torka av henne efter skogspromenaden när jag hör en katt jama desperat uppe i skogen bakom vårt hus. In med hunden, grabbade tag i handduken och älgade upp genom snåren. Min första tanke var att katten hade blivit påkörd och låg i dikeskanten eftersom landsvägen ner till havet klyver genom skogen.

48361855_10156887480184486_6369447623933296640_o

I en trädkrona 7 meter upp

Det skulle visa sig att katten var oskadd men det var ändå en ynklig figur jag möttes av. För där satt den. I en trädkrona 7 meter upp. Rädd, frusen och fången. Nu var goda råd dyra och jag började locka på katten men icke. Den raka trädstammen saknade grenar och det var alldeles för svårt att ta sig ner för egen maskin tycktes katten tänka. Nåja, jag ringde inte brandkåren – jag ringde maken!

IMG_8596

När maken kom med stegen

Det var gott att se maken och våra goda vänner komma travande genom skogen med vår stora stege. Det var kanske inte lika gott att veta att det föll på min lott att klättra upp. Å andra sidan var det jag som var minst höjdrädd och det kändes tryggt med två stora karlar som höll i stegen ändå. Så upp i trädkronan det bar, gosade lite med kissen och sedan ett stadigt grepp så var vi faktiskt på väg ned. Tror vi båda två var lika nöjda att känna fast mark under fötterna efteråt.

IMG_8601

Katten som blev kvar…

Vi vet inte hur längde katten har suttit i trädet. Den var uttorkad och jättetrött så vi gav den både lite vatten och mat. Vi tänkte nog att den skulle bege sig hemåt men tji fick vi. Några timmar senare dök den upp på farstukvisten och ville in. Varken rädd för vår kattkille Sigge eller yrvädret Beyoncé. En snabbkoll hos veterinären och vi fick veta att det var en liten årsgammal hona men något chip hade hon inte… Med andra ord kan vi inte spåra någon ägare, bara polisanmäla och efterlysa på Facebook. Och ta med oss katten hem igen.

48099901_10215749062773079_4254790174753423360_n

Inga husdjur i sängen

Vi deklarerade högt och tydligt för länge sedan att några husdjur i sängen det skulle vi inte ha. Vilket skämt. När lamporna släcktes en efter en igår och vi skulle dra oss tillbaka kom det ena djuren efter det andra. Till slut låg alla djur i dubbelsängen. Den lilla svarta trädkramaren har legat och spunnit uppe på huvudkudden mellan mig och maken hela natten. Nu undrar jag hur detta ska sluta.

 1. Marti skriver:

  Så gullig historia!

  1. Ja, det är ju en lycklig historia förhoppningsvis.

 2. Claire skriver:

  Vilken stabil insats! Håller dock med, finns inga alternativ…. Men om inga ägare ger sig till känna så måste ni väl behålla henne! Hoppas hon går bra ihop med både Sigge och Beyonce. Haha, det där med ”inga djur i sängen” har man ju hört och sagt förut men det är liksom kört från början….

  1. Tack, kändes inte som det fanns några andra alternativ.

 3. Inger skriver:

  Du är en sann kattvän! Vad modigt och underbart gjort. 😻😻😻

  1. Som djurägare hade jag inte kunnat gå förbi.

 4. Sara skriver:

  Behåll henne!💕

  1. Vi får se, jag hoppas att det finns några ägare där ute som saknar sin lilla katt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..