photo-1491998664548-0063bef7856c

Så lyckas du med second hand shoppingen

Sedan det blev klart att Årets julklapp 2018 är det begagnade plagget har vi fullkomligt svämmats över med second hand shopping. Men det kan vara svårt. Som nybörjare kanske man känner sig osäker på att handla begagnat och speciellt då kläder. Därför vill jag idag tipsa dig om 3 sätt att lyckas med second hand shoppingen:

photo-1521819868521-19ccbf804cf0-2

Hitta en butik med ”rätt” läge

Om du är på jakt efter lite finare märken och plagg kan det finnas en poäng med att välja en butik i ett mer välbärgat område. Du kan nämligen anta att personer med en god ekonomi har en möjlighet att köpa fler och dyrare plagg. Det är också mest troligt att det är dessa personer lämnar in sina plagg till den second hand butik som finns i närområdet.

photo-1445633814773-e687a5de9baa

Satsa på välkända designermärken

I en second hand butik kan du hitta både kända designmärken och mer okända märken. Det finns en poäng i att sikta in sig på de mer kända märkena. Du kan behöva leta tålmodigt men i slutändan kommer du att kunna fynda plagg som troligtvis redan känner till stilen och kvaliteten på. Med det inte sagt att märkesplagg garanterar en viss kvalitet, däremot kan det finnas ett visst tredje hands värde att ta hänsyn till.

photo-1524275539700-cf51138f679b

Tänk tredje hand

När vi nu navigerar bort från slit och släng, konsumtion och ”nytt, nytt, nytt” finns det fördelar med att shoppa välkända märken på second hand som gemene man känner till. Det blir nämligen lättare för dig att sälja vidare ditt second hand fynd i tredje hand.   Så, varje gång du handlar tänk på att plagget inte ska ha dig som ”slutstation”.

 1. Bra inlägg!! Bra motvikt till köphetsen o Nytt Nytt Nytt. Väldigt skön känsla bromsa in shoppandet – kollega o jag peppar varann – verkligen kanon. Frigör tid, energi och resurser. Bästa beslutet på länge. Tack för bra inlägg! 💕🌟

  1. Tack, vad glad jag blir att du gillar inlägget. Låter väldigt spännande med din och kollegans utmaning. Heja er!

 2. Anna skriver:

  Hej
  Ett helt annat ämne än second hand:
  Vad ska man satsa på för vinterskor? Alltså riktigt varma men ändå snygga? Tycker mina fötter ser så stora ut i alla varmfodrade modeller…

  1. Jag ska kika runt lite och se vad jag kan hitta. Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..