IMG_6487

Favoritplaggen i min garderob

Ni är många som har frågat mig om kläderna som jag hade på mig i Stockholm och jag måste genast berätta att det är några av mina favoriter! Det är gamla och nya plagg från min basgarderob. Därför är det troligtvis inte så lätt att hitta alla mina plagg men neutrala basplagg som likar mina borde inte vara så svårt att hitta – i den prisklass som passar dig.

IMG_6526

Jag satsar på basplaggen

När det ska shoppas efter basplagg så har jag inte svårt att öppna plånboken. Tvärtom så lägger jag gärna en bra slant på saker som jag vet att jag kommer att kunna använda många gånger. Ju mer pengar ett plan kostar desto mer satsar jag på tidlösa snitt, neutrala färger och bra material.

IMG_6523

Kavajen och tröjan

På bilden ser du min kavaj som jag köpte för tio år sedan på NK. Märket är Hugo Boss och själva kavajen tillhör en kostym i tre delar med ett par byxor och en snäv kjol. Svart i en ganska tidlös modell. Byxorna är raka med pressveck med en dragning åt det vida hållet. Kavajen knäpps med en knapp. Jag fick lägga upp den i ärmarna men det var nog den enda ändringen jag gjorde.På bilden ser du också min absoluta favorittröja just nu – kashmirtröjan från Klingel.

IMG_6533

Boka sömmerska och gör ändringar direkt annars blir det inte av.

IMG_6519

Byxan, sjalen och skorna

Den här gången valde jag att låta kostymbyxan stanna hemma. Jag satsade på mina andra favoriter i stället. Den smala byxan från Filippa K (adlink). Modellen är cropped vilket ju vanligtvis på en lång tjej betyder att byxorna är korta vilket du ser om du klickar på länken. På mig blir det mer av en normallängd. Mockastövletterna är från The Shoe Bear och sjalen är från Stenstöms.

IMG_6530

De nedtonande basfärgerna

Väljer du enkla basfärger kan du matcha dem med varandra. Grått och beige i samma nyans och ton går superfint samman även om det kanske inte är den kombon man spontant matchar först. De mjuka materialen i de dämpade kulörerna gör att det hela upplevs som mer exklusivt och tidlöst. Starka och kontrasterande färger får motsatt effekt.

Ekonomin behöver inte sätta stopp

Vi har alla ekonomiska förutsättningar men det behöver inte betyda att man aldrig kan ha råd med till exempel en kashmirtröja eller en sidenblus. Ta jag kostymen som ett exempel så tycker jag att MQ har bra kostymer som stilmässigt håller många år. Samma sak gäller med Filippa K även om prislappen är något högre. I den ännu högre prisklassen är min favorit är Boss. Kedjorna har många varianter på kashmirtröjor och sidenblusar så det är definitivt värt att kika ett varv extra på & Other Stories, Lindex och KappAhl.

Bilder: Katarina Althin

LOADING..