photo-1504640381437-3e7e37b039a1

Investera eller shoppa?

När fashionistas och modeproffs köper svindyra plagg handlar försvarstalet ofta om att shoppingen är en investering. Frågan är, kan man verkligen investera i märkesgrejor och vad betyder det egentligen?

 

Investering

En investering definieras enligt ordboken som något som köps med pengar och som förväntas generera en inkomst eller vinst. Man kan alltså köpa en dyr designerväska, använda den en tid och sedan sälja den vidare. Det är dock inte rimligt att alltid räkna med att affären går plus men visst går det att göra sig en slant.

photo-1524053474935-1da4a6d36ffe

Sugen på en designväska? Läs mina fem tips först!

En klokare investering

Det är säkrast att satsa på klassiska ikoner som Chanelväskan 2:55 eller Fendis Baguette. Varje modehus har sina ikoner och HÄR kan du se ett bildspel som tydligt visar vilka väskmodeller som klassas som ikoner enligt brittiska magasinet Stylist.

Att sälja vidare snabbt

Många som investerar i lyxvaror säljer dem vidare inom en säsong. Så för att vara säker på att få tillbaka slantarna ska du därför inte skjuta upp en försäljning allt för länge.

Bättre att spara lyxväskan?

I vissa fall kan det ändå vara värt att vänta i tio år eller mera med att sälja. Har du investerat i en unik väska kan den i vissa fall klassas som vintage och då generera en större slant vid en eventuell försäljning.

Släng inget. Absolut ingenting.

Den gyllene regeln för dig som ska investera i märkesvaror är att spara på allt. Bokstavligen talat – behåll rubbet! Från minsta lilla förpackning och sidenband till nycklar och kvitton för att återskapa ”nytt köp”-känslan och bevisa äktheten.

Vårda varan ömt

Det är förvånansvärt många som vetskapen till trots behandlar sina dyra och lyxiga handväskor som skräpsamlare. Ju mer välskött väska desto högre värde i slutändan.

  1. For meg er det mer en følelsesak enn investering. Jeg fallt helt for en Celineveske. Den er så fin, med vakre detaljer. Et stort innhugg på min sparekonto. Min datter har spurt pent om å få arve den.

  2. Jag går och trånar efter ytterligare en MK-väska, men i ett helt annat utförande/storlek. Har varit och känt på den IRL, men tvekar ändå av någon anledning. Har kvar mina drömbilder på datorn och så får vi se vad framtiden utvisar.

  3. Har satsat på flera Mulberry väskor genom åren och vissa är över 20 år gamla. Har tex en gammalrosa ”Bayswater”, en special edition i cognacsbrunt läder (också Bayswater-modell) med läderhjärtan hängande på….en mörkgrön fashionistabag, en one-shot som jag inte minns namnet på men i en lite påsig modell med 2 små fickor med lock (som knyts med gröna läderband) ….plus diverse mindre väskor….. De är lika fina som när jag köpte dom men så har jag också skött om dyrgriparna med speciellt läderfett och förvarat i sina tygpåsar….. Ångrar aldrig dessa köp för dom är klassiska, går aldrig ur tiden och höjer vilken outfit som helst!

    1. Det är ju helt underbart Tina. K litet lönar sig och speciellt då väskor som bara blir finare med åren.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..