Ekpr soft rebels miljobild 0kr 1000000027829

Hållbart mode

Två av nycklarna för att lyckas med en hållbar garderob är att kunna skilja bra kvalitet från dålig – förutsatt att den bättre kvaliteten håller över längre tid. Men att säga att många fastnar i ”kvalitets-fällan” och köper mindre bra kvalitet är inte den stora felet om du frågar mig. Som personal shoppar ser jag att de flesta missar att maxa användningen av sina plagg. Istället för att shoppa trotjänare till garderoben köper man stjärnskott som bränner ut sig på en användning eller två.

Ekpr pipols bazaar miljobild 0kr 1000000027797

Tänk på klädernas livslängd

Skillnaden på livslängd mellan ett välkonstruerat plagg i, för ändamålet, rätt material och ett plagg som bara hänger snyggt på galgen men tappar formen efter några tvättar är stor. Du behöver klämma och känna på plagget. Syna sömmar och foder för att sist och slutligen prova det när du går, står och sitter.

Ju längre livslängd på dina kläder desto bättre ur hållbarhetsperspektivet.

Ekpr gai lisva emsa showroom 0kr 25808

Användarvänliga kläder

Du vill satsa på kläder som du kan röra dig i till hundra procent. Kläderna ska kännas följsamma när du rör dig. Om du måste ändra dina moves bara för att plagget stramar konstigt, sömmen är på väga att sprättas upp och knapparna på väg att flyga – ja, då är det inte bra kvalitet för ändamålet. Det är viktigt att kunna anpassa materialet efter hur pass aktiv du är.

Ekpr soyaconcept miljobild 0kr 26437

Lite kort om material

Skira, tunna och delikata material lämpar sig bättre för stillsamma aktiviteter medan grövre och mer robusta tygkvaliteter passar till mer aktivitet. Med det i bakhuvudet när du funderar på att shoppa nya plagg kommer du garanterat att lyckas shoppa mode som för dig mot en mer hållbar livsstil.

Bilder: Soft Rebels, Pipolz Bazaar, Gai + Lisa, Soyaconcept

  1. Skulle kunna lägga en slant på svarta kostymbyxor av god kvalite. Men hur sjutton vet man om man köper kvalitet eller bara ett märke? Tänk om det fanns byxor som inte skrynklar och som skulle ha pressvecket kvar tvätt efter tvätt. Vilken dröm för en kontorsråtta som gillar att snoza…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..