Img 5601

Hårvårdsmärket Martinsson King

Jag har provat det nya svenska hårvårdsmärket Martinsson King bestående av schampo, balsam och infusions. Bakom märket står hårstylisten David Glover och entreprenören Anders Sjöstedt som vill erbjuda kunderna innovativa produkter och en enklare hårvård.

Img 5605

Schampo, balsam och infusions

Schampot och balsamet är framtagna för alla hårtyper och ska alltså passa alla – oavsett om du har tunt, tjockt eller lockigt hår. Beroende på årstid och önskad effekt kan du använda märkets tre olika infusions: smoothing, hydrating och volume. Du kan tillsätta infusions till schampot, balsamet eller för sig själv.

Smoothing för mer glans, hydrating för torrt hår och volume för mer volym.

Img 5612

Katarina recenserar

Efter att ha ”tvättat mig igenom” halva schampo- och balsamflaskan har mitt hår fattat grejen med produkterna. Men där var en viss startsträcka. Till en början var det nästan som att mitt hår protesterade och blev strävt, trots balsam och rikligt med hydrating infusion. Nu känns håret fint och lugnt.

Jag gillar hela tanken med att ha en bas att hålla sig till.

Jag har aldrig mixtrat med infusions tidigare och det var heller inget problem att tillföra med några lätta pumptryck till klicken av balsam. Snarare får jag en känsla av att kunna skräddarsy min hårvård dag för dag. Lyxigt med den sortens kontroll!

Den minimalistiska designen är supersnygg. Flaskorna är greppvänliga men det kan vara lite svårt att se vilken flaska som är vilken när man står i duschen och riskerar att få schampo i ögat. Produkterna löddrar bra och själva doften är supergod.

Både schampo och balsam kostar 290 kronor stycket. En flaska infusion kostar 270 kronor. Ska jag satsa på alla fem delar i serien får jag alltså betala 1390 kronor. Priset gör mig tveksam. Visst, jag får designsnygga produkter med superbra innehåll som mitt hår trivs med och en känsla av daglig kontroll men är det värt pengarna? Jag ska bara fundera lite till…

Img 5606

Fakta

Produkterna är fria från parabener, sulfater, silikoner och gluten. Produkterna är veganska och de är inte testade på djur. Du kan läsa mer och köpa produkterna på Martinsson Kings hemsida.

  1. Jag har ett parabenfritt schampo o balsam från O&M. Det ligger på ca 250:- flaskan men är otroligt bra och är mycket drygt. Jag har en sån flaska (250ml) i ett par månader så då blir det inte så dyrt….
    Men jag håller med: priserna börjar bli för höga!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..