– I samarbete med Stilsnack & Stenströms – 

Img 5438

Älskade cape

Alltså jag är redan överförtjust i min fina cape från Stenströms! Tack vare vårt samarbete med STILSNACK och Stenströms har både jag och Jannice chans att bära plagg från deras olika kollektioner. Just den här svarta capen valde jag redan i våras och har liksom väntat på svala, krispiga och soliga höstdagar. Och nu äntligen var det rätt tid för att plocka fram den.

Img 5531

När är capen i säsong

Det är egentligen alltid rätt med en cape. Det som avgör om det är ”rätt eller fel” är materialet. Tunn på sommaren, tjock på höst och vår. Min cape är 100 procent merino ull. Den är tät och tjock vilket gör att den är helrätt att plocka fram nu. Perfekt över en blus om det är en av de varmare höstdagarna eller en stickad polotröja för de lite svalare. Lite längre fram är planerar jag att addera en jacka som mellanlager.

4500206151600 3

Sätt stilen till din cape

Om du tillhör skaran som tänker att capen ”bara” är klassisk så ska du tänka om. Den kan faktiskt förändras. Ta till exempel min idé om att bära jacka över polon och sedan addera capen. Jackan kan ju vara så mycket. Du kan välja en svart kavaj men du kan lika väl prova en lagom sliten jeansjacka. Det blir en tuff stilkrock som kan bli ganska häftig. Synd att jag inte har någon bra jeansjacka hemma så jag hade kunnat visa dig men jag tror ändå att du kan se det framför dig, eller hur?

4500206151600 1

Nyfiken på capen? Då ska du inte missa att kika in på Stenströms hemsida där jag också har lånat de lite finare reklambilderna från.

– Stilsnack är stolta samarbetspartners till Stenströms –

  1. Hej, Blev intresserad av Capen, undrar hur den är i storleken, om man har 42 ska man beställa L eller XL, var inne och tittade på den och storlek XL var nämligen slut! Tack för underbara fina tips😃Hälsningar från Finland.

    1. Hej Ilse! Som tur är så är det ju inte lika viktigt med storleken när det gäller en cape. Det är förstås viktigt att den sitter fint vid axlarna men jag hade nog chansat och beställt hem en L (som ju är stl 42-44). Känns den det minsta trång eller smal hade jag skickat tillbaka den. Håller tummarna för att du hittar rätt! Hälsar Kat.

  2. Tycker cape är riktigt snyggt. Men jag som är lite frusen tycker det kan bli kallt. Men du skrev om kavaj eller jeansjacka, ser det inte bulsigt ut då? Trevlig helg på er! Kram!

    1. Behöver inte alls göra det men såklart – är jackan bylsig så jo… Det är snyggast med figurnära plagg under en cape.

    1. Kul att du gillar trappan! Vi skissade på den tillsammans med en ”trappbyggare” som vi kom i kontakt med genom arkitekten och firman som ansvarade för vårt husbygge.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..