Img 5332

Hitta din jeansstorlek utan att prova

Ibland hinner du inte prova jeans eller så orkar du bara inte för det är trångt och mycket folk. Dessutom känns magen svullen. Hur glad blir hade du inte blivit om jag sa att det fanns ett supersnabbt knep för att kolla om jeansen passar dig – utan att du behöver prova?! Så här gör du:

Img 5335

Stäng jeansen med knappen och dragkedjan.

Img 5338

Sväng tunt dem så att du får bakstycket mot nacken.

Img 5340
 
Img 5347

Ta tag längst i i sidorna och för jeansen runt halsen.

Img 5346

Om jeansen går runt hela vägen och möts perfekt sitter jeansen som en smäck. Fattas det en centimeter eller två är de troligtvis för trånga. Lappar de olika sidoändarna över varandra kan du med stor sannolikhet räkna med att jeansen är för stora. Lycka till!

Img 5333

PS! Ni missar väl inte att min grymma poddpartner Jannice har tagit över Sköna Hems Instagram idag?

 1. Detta ska jag testa omgående! Funkar det så är det ju helt fantastiskt!
  Men jeans ska ju sitta bra på fler ställen än runt midjan.. låren, längden.. det är alltid ett pyssel och jag får alltid känslan att jag köper grisen i säcken innan man använt dom ett tag och insett om det var ett bra eller mindre bra köp.

  1. Du har helt rätt, det är många ställen där de ska passa. Men, det är en början om du står och väljer mellan många par så kan du sålla bort de som inte passar i midjan. ♥️

   1. Jättefiffigt! Jag drar mig alltid för att köpa jeans eftersom det känns så omständligt men kanske kan jag slippa plocka med mig fyra storlekar av varje modell framöver då! 😃👍

 2. Det här är ett av de bästa tipsen jag vet och ett grymt ”partytrick”. Kan dun inte repetera tipset med linningen/fickorna baktill, rakas sned-ställd, det är också grymt😊
  Trevlig helg🌸

  1. Härligt att du har det som partytrick. Verkligen festligt!! Jo, jag tänkte att jag skulle ta och damma av ett par tips här på bloggen och på Insta framöver. Trevlig helg till dig med!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..