Img 5233

Lyxig egentid med dottern

Det är lyxigt när man får chans att hänga med sina döttrar för sig själv. Speciellt nu när de har flyttat hemifrån. Det blir ju så mycket mysigare att ses och sätta guldkant på tillvaron – för att inte tala om snackisarna när det inte längre kretsar kring middag, läxor och andra vardagsgrejor!

Img 5231

Afternoon Tea på Grand Hotel

Jag åkte till Lund för att få lite egentid med äldsta dottern i lördags och vad passade väl bättre än en klassisk afternoon tea på Grand Hotel. Så mysigt! Beyonce hängde med men hon fick stanna i lillmattes lägenhet under tiden som vi kalasade på scones, snittar och sötsaker. Så gott alltihop. Men jag trodde jag skulle smälla av… 60 kronor för ett litet glas mousserande äppeldryck, alltså 120 spänn för de två glasen. Var inte det i dyraste laget?

Img 5264

Img 5261

Img 5299

Stora eller små barn – eller inga alls?

Men du, jag har ju aldrig frågat dig. Du som läser bloggen – hur ser din familjesituation ut? De flesta som har läst min blogg länge vet ju att jag är gift med Hans och att vi har två utflugna döttrar. Båda pluggar och den ena är okej med att synas lite mer i sociala medier medan den andra vill vara lite mer anonym. Därför så skriver jag inte så ofta om tjejerna… Vår labrador Beyoncé syns ju lite mer och hon är ju min lilla bebis nu när flickorna inte bor hemma längre. Sen har vi ju katten Sigge förstås – det är ju i hans hus som vi bor.

 1. Älskar din blogg och ert stilsnack!
  Är 35 år, sambo, inga egna barn men en underbar bonus son. Bor på gård med 4 st egna hästar, som är mina ”barn”. Egen företagare och älskar kontrasterna i livet.

 2. Gillar skarpt din blogg och stil 👍…..blev förälskad i din sjal – var kan jag hitta denna pärla som skulle passa till det mesta i min garderob…..

  1. Ja, visst är den fin! Den har blivit en snuttefilt, har den jämt. Märket är Stenströms och du hittar den på deras hemsida.

 3. Haha! Ja precis så är det, ni bor i kattens hus 😀 Snällt att han även accepterar Beonce ….
  Jag är 59 år, frånskild sen många år (dock goda vänner) och har två vuxna söner med egna familjer.
  Så jag är även farmor ❤️❤️❤️❤️
  Den äldste bor i Melbourne sen 12 år, är gift och har en son på 7 år.
  Den yngre bor här nära mig, är också gift och har tre söner på 16, 8 och 6 år…. samt en liten bedårande hund.
  Din blogg är jag överförtjust i, dina tips passar mig perfekt.
  Sen är ju Stilsnack-podden min huvudingrediens i min ”Sköna söndag” och med den i öronen njuter jag antingen en god söndagsfrukost/brunch eller senare till ett glas vin….
  TACK 🌷för att du (och Jannice W) förgyller min vardag och söndag 💝

  1. Åh, så kul att lära känna dig lite mer. Låter som att du har en bra söndagsritual och vi är så hjärtans glada att få chans att vara delaktiga i vardagen med våra tips. Stor kram till dig!!

 4. Härligt med afternoontea, blev väldigt inspirerad😊
  Mina prinsar är 10 och 20 år, lilleman gillar bandy och fotboll och sushi så det blir sushikvällar istället för afternoontea. Min stora prins har MbDown, går sista året i skolan nu😱 stor kille. Sebben älskar musik, kläder, spa och fika så det blir det som vi satsar på😊
  Härligt att läsa om dig och tjejerna, roligt att få idéer hur andra löser vardagen och relationen med stora barn.
  Ha en fin dag🌸

  1. Ja, det är ju himla mysigt sätt att umgås och få lite guldkant på vardagen fast sushi är inte fel det heller. Mums vad det är gott! Ja, det där med barnen och hur mycket man har med dem i sina egna sociala kanaler är ju ständigt något att ta sig en funderare över känner jag.

 5. Jag e 39 fast känner mig som 25. Sambo med världens härligaste kille (karl?, snubbe?, dude? vad kallar man egentligen en hane som e 55+?) som jag hängt ihop med i ca 15 år. Har inga barn men en grymt bortskämd katt. Driver ett företag inom musikelektronik tillsammans med min sambo (så vi är alltså kollegor också). Är intresserad av skönhet, mode och inredning så läser mycket bloggar och kollar insta. Har inte fått in nån rutin på att lyssna på poddar men när det händer är er den första jag söker upp! Btw så håller jag verkligen med om att det var ockerpris för äppelmusten! För det priset borde det definitivt varit alkohol i! ;P Tack för en härlig och inspirerande blogg!

  1. Älskar hur du snackar om din man på 55+… jag känner samma! Ibland är de ju gubbar och pojkar, dudes och killar… det där med åldern hänger ju inte alltid ihop alla gånger.

 6. Hej,

  Jag är 29 år, 2-barnsmamma till en 7 månaders och en 2 åring. Full fart med andra ord. Efter två graviditeter hyfsat tätt så befinner jag mig just nu i en ”klädkris”. Men tack vare er underbaringar på Stilsnack byter jag sakta men säkert ut min garderob (kör 1 in, 1 ut) samtidigt som jag pratar feng shui med min sambo (och han förstår ju ingenting). Jag älskar den lärdom ni ger mig. Och jag älskar mina barnvagnspromenader där jag får umgås med er i mina öron.

  Snälla, bege er uppåt i landet med era föreläsningar. Jag bor nämligen i Piteå. Tack för en bra podd, härliga IG-konton och all inspo som ni delar med er av.

  Kram på er!

 7. Jag är 43 o mamma till två tjejer på 10 och 13 år😍.
  Du är ju en väldigt ung mamma till skillnad från mig😉

  Älskar att lyssna på er podd varje söndag och alla era tips, stort tack!

 8. 38, gift, två små killar på 3 och fem, mitt i karriären på ett större bolag. Älskar att klä mig snyggt och era tips är guld värda.

 9. Va underbart att hänga så med sina barn! Ser fram emot det. Njuter nu också, men det blir ju som sagt andra samtalsämnen och svårare att sitta still med tre kottar på 8, 6 och 1 år. Coolt att vara så ung som du med redan utflugna barn! Är själv 36 så jag är nog 55+ när vi blir med utflugna barn. Älskar den energi du utstrålar och dina jordnära tips och sätt. Kram!

 10. Hej! Spännande att läsa kommentarerna och se vilka andra som läser din blogg. Själv är jag 56 år, min sambo och jag har 4 (2 i var) utflugna döttrar och 3 barnbarn. Att göra saker tillsammans med tjejerna nu när de är vuxna är jätteroligt!
  Tack för trevlig blogg!

 11. Hej Katarina. Jag är 53, stolt mamma till två hjärtan och bor utomlands sedan många år. Tack för din nya blogg som jag gillar skarpt. Inspireras av hur du översätter trender och tar Paris/Milano osv med till vanliga människor så att alla kan hitta sin stil och känna sig vackra. Tack för ditt positiva synsätt och för att du gör det knepiga förståeligt för oss andra. 🙏🏻💕🌹

  1. Åh, så glad jag blir att läsa din kommentar. Spännande att bo utomlands (det har jag ju provat några gånger redan och skulle inte tacka nej att göra det igen).

 12. Jag är 63 år, men känner mig inte som någon pensionär fastän jag slutat arbeta. Jag njuter av att ha egen tid och äntligen hinna med det jag vill. Är sambo sedan något år, efter fem år som särbos. Vi är måna om varandra och tar vara på vår tid tillsammans. Tillsammans har vi 4 barn i livet, och 4 barnbarn, (snart fem). Jag lyssnar på stilsnack när jag går min promenad på stranden, en härlig stund, med inspiration, ert samtal är så prestigelöst och med så mycket värme och humor. Det är lätt att ta till sig! (Dessutom är signaturen perfekt tempo att gå i)

 13. 50-åring, gift och därtill två utflugna unga vuxna barn. Gillar att ha er pod i öronen när jag t.ex. klipper gräs eller städar – det gör det hela så mycket roligare!

 14. Gift 35 åring med fyra barn. Äldsta sonen e 13, yngst är lilla tjejen på 10 mån. Bor på hästgård. Älskar dina tips och tar till mig allt, har dessutom efter de tvåsenaste graviditeterna helt tappat bort min stil. Står mest som en förvirrad och stressad höna när jag ska klä mig i något annat än ridbyxor eller arbetskläder.

 15. Jag är gift med samma man sen 28 år med tre barn och två barnbarn. Alla är utflugna utom gubben och katten då 😉 Håller verkligen med om att våra män är killar och gubbar i samma kropp. Och tur är väl det.

 16. Hejsan, har nyligen hittat in till din fina blogg! Jag är 61 år och bor med man och dotter, ja och så två härliga kattkillar hehe. Sonen flyttade hemifrån i våras och jag får nog erkänna att det fortfarande känns lite tomt utan honom här. Såklart är jag glad över hans steg ut i livet, och precis som du beskriver så umgås man på ett nytt sätt med sina utflugna barn och det är härligt det också.

  Dottern och jag har pratat om en afternoon tea på Grand Hotell i Lund (vi bor här) men det lär nog bli utan ”äppelbubblet” hehe. Tips på kläder, stil m.m. och även smink ser jag fram emot att få lära mer om från din blogg. Ha en fin lillördag imorgon!
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..