Img 4755

Hitta rätt kappa till din kroppsform

Härligt att det är så många av er som gillade mina snabba stiltips ”Hitta rätt kappa till din kroppsform” på Instastories. Det blev något av en tittarsuccé! Jag tänker samtidigt att alla kanske inte har stenkoll på precis allt som händer i sociala medier – därför kommer det här igen. Som en bonus utvecklar jag resonemangen ett smula.

Img 4716

Kappa till kroppsformen X

X-figuren passar extra bra med bälte i midjan! Varför? Jo, bältet markerar det insvängda och ger en tydlig bild av en balanserad kroppsform. Bältet behöver varken vara speciellt åtdraget eller hårt skuret. Ögat uppfattar gränsen mellan över- och nederdel vilket är X-figuren stora fördel.

Img 4717

Kappa till kroppsformen A

A-figuren passar extra bra i kappar med vidd nertill! Varför? Nog för att vidden ger extra plats till både rumpa och lår så är det kanske ändå sekundärt. Primärt är att det inte sitter för tajt. Rörelsen och det faktum att det släpper gör att blickarna söker sig uppåt till ansiktet, halsen och axlarna. A-figuren har den stora fördelen att alltid kunna addera fler än bara några få accessoarer upptill.

Img 4718

Kappa till kroppsformen V

V-figuren passar extra bra i enkla snitt och ståkrage. Varför? Enkelt sagt så har alla med kroppsformen V den naturliga raka och starka hållningen som många andra saknar och får jobba med. Det behövs inget extra ”lull-lull” för att trolla fram något. Det finns ingen som kan satsa så mycket på färgstarka och iögonfallande skor som V-figuren!

Img 4719

Kappa till kroppsformen H

H-figuren passar extra bra i raka kappor utan bälte. Varför? Rent naturligt så har H:et inte så mycket midja. En ganska spontant reaktion kan ju vara att tillsätta ett säte för att skapa en. Gå inte i den fällan! Bältet kommer snarare att visa på avsaknaden. trenden med oversizekappor, som den jag har på mig, är den absolut bästa för H-figuren. Ingen passar så bra i den trenden som H.

Img 4720

Kappa till kroppsformen O

O-figuren passar extra bra i kappor med stor sjalkrage. Varför? Den draperande stora kragen ger ett svepande och mjukt uttryck som passar bra till den som är fylligare upptill. Blickarna dras uppåt vilket skapar extra längd åt figuren. Ett extra bra tips är att söka efter en kappa som förutom sjalkragen har en detalj i nederkant. Återigen det finns ingen figur som passar så bra i draperingar som O-figuren.

  1. Väldigt bra tips och info! Kappor kan vara lite svårt då de kan kännas stora. Men hur är det med längden? 1.63 – vilken längd passar då? Tycker det ofta känns som en kropp och fötter. Likadant med längre kjolar – klänningar. Hoppas ni har det skönt på Mallis! Kram

    1. Jag är 1,62 cm och stora kappor känns ofta stora MEN då satsar jag på figurnära plagg under. Spetsiga skor. Så få färger som möjligt. Kram och tack snälla. ♥️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..