ANNONS

Här är de hetaste trenderna från Formex 2018

/
bäddad säng med kuddar och tänd nattduksbordslampa

Trendrapport från Formex 2018

När Formex slår upp dörrarna på Stockholmsmässan i Älvsjö samlas stylister, inköpare och inredare från hela landet – allt för att ta del av hösten och vinterns nyheter för 2018. Vi på STILSNACK hängde på mässan häromdagen och det här är vad jag snappade upp.

rostiga toner på plädar som hänger

Säsongens trendigaste färg 2018

Rost, rost och ännu mera rost! Nyanserna skiftar och vi ser en färgskala som sträcker sig från bränd senap för att mellanlanda i en härlig roströd nyans och slutligen landa i mustig brun nyans som för tankarna till söta russin.

bäddad säng med linnelakan

Hållbara material är helrätt

Fokus ligger på hållbarhet och hos merparten av de stora aktörerna och utställarna var det tydligt att naturmaterial och hållbarhet genomsyrar verksamheten. Himla bjöd in till en pressdragning  för att berätta om sina linneprodukter, bäddnyheter och den nya satsning på måttanpassade gardiner.

sammetspuffar i läckra färger

Sittpuffarna breder ut sig

Nästintill i varje monter skymtade minst en eller två puffar. Må hända att allt från modell, färg och material skiftade men det känns som att puffarna gjort en storstilad comeback i höst. Låga, höga, runda eller kantiga – där fanns något för alla! Själv blev jag väldigt förtjust i den gula puffen från By On som du ser på bilden ovan.

leohuvud på sammetskudde

Leo som detalj – en vattendelare?

Leoprintet och djurmönster har flyttat från kläderna till detaljerna i inredningen. Tänk Falcon Crest med stora svulstiga porslinsdjur – pantrar, leoparder och lejon i full storlek. Allra mest poppis var leo. Men jag är tveksam och frågade faktiskt Jannice om det är kommer att få fäste i stugorna runt om i landet. På söndag hör du henne svara i podden. Till dess kan du ta del av hennes trendspaning från Formex på Jannices blogg.

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00