Klä dig för övergången mellan sommar och höst

snygg outfits med lager av olika kläder

Det är en konst att lyckas med klädstilen i övergången mellan säsongerna. Temperaturen växlar, sol ena stunden och kallt den andra. Som nu när går vi från sommar till höst och då kan det kanske vara på plats med några handfasta stiltips.

Lager-på-lager

Vi går mot tider när morgnarna kan vara både kalla och klara för att att sedan övergå till lunch i gassande sol. Satsa på kläder i olika lager för att snabbt kunna ta av och på. Tänk sommarklänningen med kofta, poncho över snyggbyxan och coola t-shirten.

kvinna går med stora steg i silvriga stövletter

Sko dig rätt

Nu kan det vara svårt att hitta rätt sorts skor. Stövletterna är för varma och ballerinan känns för somrig. Kanske till och med rent av för kall. Satsa på stövletter i blanka ljusa material. Tänk metallic eller ljusbruna modeller i mocka. Blankt svart skinn ger ofta ett ”tjockt” och varmt intryck så undvik det och håll ut så länge det går med pumpsen för det här är den bästa tiden för dem (om jag ska vara helt ärlig).

Ljus mix

Väljer du varma och tjocka kläder som stickat går det alldeles utmärkt. Men tänk på nyanserna! Satsa på ljusa färgkombinationer och vänta så länge du bara kan med allt det mörka och svarta. Augusti och september är jättebra månader att välja krämvittt, ljusbeige och svagt blyertsgrått. Skippa kritvitt som hör mer semestern till.

framsträckt hand med en sidenscarf runt handleden

Materialmåsten

Säsongsövergångarna för med sig att man fryser ena stunden för att svettas den andra. För att både slippa svettattacker och frusna stunder med gåshud och iskalla fingrar – välj naturmaterial. Siden, silke och kashmir är mina favoriter som alltid håller mig lagom varm.

  1. Lager på lager ja, själv tycker jag det oftast är för varmt för att ha topp och kavaj. Har faktiskt funderat mycket på hur man ser bäst affärsklädd ut men ändå inte svimmar av värmeslag. Vintern är ok för då krävs det ju ofta lager på lager men vid denna tid t ex.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..