En positiv kroppsuppfattning som stärker

kate-winslet

”Som barn hörde jag aldrig någon kvinna säga till mig ”jag älskar min kropp”. Varken min mamma, min storasyster eller bästis. Ingen kvinna sa någonsin ”jag är så stolt över min kropp”. Så, jag har försäkrat mig om att säga det till min dotter – grunden till en positiv kroppsuppfattning måste läggas tidigt.” Kate Winslet

Sund inställning

Detta är en sund inställning som träffar mig rakt in hjärtat. Det är så viktigt att förmedla en positiv känsla när det gäller kroppsuppfattningen – oavsett ålder. Det gäller dagligen och det gäller alla. Det är inte avgörande för vårt välbefinnande men det är en bidragande faktor för att må bra tror jag. För nog sjutton hänger kropp och knopp ihop, eller vad tror du?

Perfekt yta

Under semestern brukar jag hinna läsa ikapp några bloggar och kika igenom ett par (för mig) nya Instagramkonton vilket alltid är spännande. Det som jag slås av är hetsen, stressen och jakten på det perfekta som många tycks vara helt uppslukade av. Det i kombination med ”puttenuttiga” hjärtan får mina alarmsignaler att ljuda. Det känns som att ångesten bara ökar för varje minut när jag kollar igenom flödena.

Bekräftelsebehov

Ska jag vara riktigt krass så är det nästan som att vi alla har fått en släng av sleven och blivit bekräftelsejunkies den senaste tiden. Det är väl okej att söka bekräftelse men när allt vårt värde ligger i hur många likes och hjärtan vi får så är det banne mig inte sunt. Vi får inte blanda ihop äpplen och päron. Jag tror att det är viktigare än någonsin att odla udda intressen, talanger och hobbies. För om våra kroppar, kläder, hem och resor plötsligt ska bara ska se ut på ett visst sätt – och gärna som alla andras – är det lätt att ångesten sveper in och lägger sig som en blöt filt över måendet.

Jag tycker att det är bekymmersamt att vi går mot en värld där vårt värde ligger i utseendet och att det är vår enda valuta på marknaden. Hur kan vi tillsammans vända den trenden? Här kan du läsa mina tankar om ideal och utseende.

  1. Mycket bra tänk! Tycker det är rätt tråkigt med samma inredningsprylar, kuddar, mattor etc. både på insta och bloggar. Inom modet tycker jag också att alla skall ha samma kläder. Åtminstonde vad de lägger ut på bilder. Nej, det är bättre att ta till sig det du lär ut om våra kroppar och vad som bäst klär de. Addera sedan säsongens färger eller material – om man gillar det. Kram!

  2. Bra skrivet och tänkt! Men det är ju också lättare att inte bry sig så mkt om sitt utseende när man är så snygg, som Du, avundsvärda människa ❤️ 😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..