Mina tankar om ideal och utseende

stilexpert som stylar en modell

Mitt stiliga statement

Det händer inte ofta men någon gång per år stöter jag på människor som har en annan bild av rollen som stilexpert. Man tror att jag kommer med pekpinnar, tvingar kvinnor att klä sig på ett visst sätt och tycker att alla ska klä sig efter idealen. Det kunde inte vara mer fel. Här kan du läsa mitt stiliga statement och vad jag förespråkar i min profession:

”Mitt jobb är att varje kvinna som jag möter och ber mig om hjälp ska känna att de kommer närmare sig själva stilmässigt. Kläder och stil är bara en del av en människa, men att känna sig fin och hitta sin stil kan vara en del av det man gör i livet för att må bra.

Under mina år som stilexpert har jag mött många olika anledningar till att man frågat mig om råd. Många gånger har jag uppmuntrat kvinnor till att sluta banta och slänga ut de där jeansen som ligger i garderoben som man ”ska komma i sedan” men jag har också tipsat om hur man bäst gömmer undan upplevda skavanker.

Frågorna varierar men vad som är gemensamt för dem alla är att frågeställarna är vanliga människor som söker äkta svar på sina funderingar om utseendet.

Jag förespråkar inte en utseendefixering där man ska se ut på ett visst sätt. Istället brinner jag för att var människa ska hitta vad som passar just den personen, oavsett kroppsform eller ålder. Ibland rör det putmagar och andra gånger någon annan del på kroppen.

I denna värld där ideal många gånger är skeva finns det i mitt jobb en liten risk för feltolkningar. Det kan hända att ett svar bryts i stycken och tas ur sitt sammanhang. Plötsligt blir rådet ett helt annat. När det händer så blir jag så innerligt ledsen.

Varje människa har det där vackra som tål att lyftas fram och det roligaste med mitt jobb är att uppleva hur en person kan se på sig själv med nya, nöjdare och gladare ögon.”

LOADING..