Så klär jag mig inför en långflygning

När jag ska ut och flyga tänker jag alltid ett extra varv kring kläderna, speciellt om det är en långflygning. Att luften är torr det ha vi koll på men det är lätt att glömma bort att det nästan alltid känns lite svalt ombord. Här är saker som jag tänker på:

Lager på lager! Jag väljer nästan alltid att klä mig i olika lager om jag ska flyga en längre sträcka. Då kan jag anpassa mig efter temperaturen. I min väska har jag också med en sjal eller halsduk.

Naturmaterial! För det mesta styr jag bort från syntetmaterial när jag reser. Det är ju en högst personlig grej men jag gillar inte när plaggen blir statiska under vägs.

Tips! Har kjolen eller tröjan blivit elektrisk? Smörj in dina händer i handkräm och stryk dina händer på insidan av plaggen så försvinner den statiska och klistriga känslan. 

Rymliga skor! Det är viktigt att kunna vicka på tårna under en lågflygning. Jag tillhör kanske inte dem som sparkar av mig skorna det första jag gör men jag vill gärna ha lite utrymme att kunna röra på foten inuti skon och väljer mjuka skor i material som andas.

Dessutom så har jag alltid ett par stickade mjuka sockar till sovtimmarna, fuktkräm till händer och läppbalsam till läpparna.  

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..
SVG Grafik
SVG Ikoner