Nu lämnar de boet

Paulina och Pinnen flyttar snart till Lund och Julia har redan hunnit göra sig hemmastadd i Wien.

Paulina och Pinnen flyttar snart till Lund och Julia har redan hunnit göra sig hemmastadd i Wien.

Den ena har redan lämnat för några månaders jobb i Wien och den andra står på tur att flytta till Lund. Det är en spännande tid och det är så kul att följa dem nu när vuxenlivet börjar på allvar.

Här hemma syns det framförallt i kylskåpet som plötsligt är ganska prydligt. Inga överraskningar att mjölken är slut eller så. Det är också märkligt tyst inifrån tvättstugan när varken tvättmaskinen eller torktumlaren för liv.

Du som läser bloggen. Var i livet befinner du dig – typ före, mitt i eller ”efter” barn? Vad tänker du om familjelivet och föräldrarollen? I krönikan Ny mammaroll när barnen flyttar hemifrån skriver jag om vilken sorts förälder jag vill bli. Vore kul att höra lite om dina tankar!

 1. Camilla skriver:

  Jag har min äldsta dotter gift och väntar vårt första barnbarn om några veckor. Idag berättade de att de ska flytta från Norrland söderut efter nyår… Min andra dotter har studerat söderut två år men fick praktik här så hon ska bo hemma i vinter. Hon har pojkvän i Köpenhamn…. Vår son tog studenten förra året och har bott hemma och jobbat i vinter. Hans flickvän har även jobbat här och bott hos oss. Hon är från Norge… och vill flytta hem och börja studera.

  Just idag känns det jättejobbigt när jag tänker tanken att mina barn och framtids barnbarn inte kommer att bo nära mig. Men jag gläds samtidigt att de känner sig nyfikna på världen och att de har ett driv och en vilja att våga välja sin egen väg. Jag själv valde ju, i deras ålder, att följa hjärtat och flytta från min familj i Finland och starta ett liv med mannen i mitt liv. 26år, tre barn och snart ett barnbarn senare ångrar jag inget och detsamma önskar jag ju mina barn. Men mammahjärtat känner sig liiite gråtmild ikväll ❤️

  1. Jo, jag förstår nog att du känner dig gråtmild ikväll. Man vill ju ha dem så nära på samma gång som man önskar att de tar för sig av allt som livet har att erbjuda. Tack för att du delade med dig Camilla. Varm kram

   Och du! En fördel är ju att du kommer att få njuta av våren lite extra eftersom den kommer lite tidigare här i södra Sverige. Så, tänk såhär. Inom en ganska snar framtid kommer du att njuta av en barnvagnspromenad, vitsippor och vårsol medan man hemmavid skrapar bilar och skottar snö i samma stund.

 2. Vad roligt att läsa, jag är mitt i livet, lever själv med två barn hemma varannan vecka, min storprins är 18 år, har Mb Down och behöver fortfarande mycket hjälp och stöd, lillprinsen är 8år och älskar att cykla och vara ute, vi letar Pokemons, spelar kubb, hänger med kompisarna, fiskar krabbor, picknickar vid havet och är ute så mycket som vi hinner och kan efter-middagen-före-läxläsning-och läggning. Mina veckor skiljer sig åt extremt mycket, ena vecka fokus på att jobba, träna och göra det som jag vill/måste ( har helt enkelt fått lära mig det de senaste två åren) och veckan med barnen svischar förbi och är över på tok för fort. Jag försöker vara en förebild för killarna och hjälpa dem till en god självkänsla och självförtroende, trygghet att lyssna på magkänslan, omtanke och vänskap men framförallt så försöker vi ha lite kul varje dag ngt som vi skrattat åt och får en skön känsla av 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..