– Vaddå bara titta på valp?!

hundvalp

Lilla Beyoncé traskade fram, tittade på mig och somnade ögonblickligen i min famn.

Det går inte att bara titta på valpar. Säg hej till familjen Althins nya lilla stjärna Beyoncé. Jag vet, det kanske är ett larvigt namn och kanske inte det första man döper en liten valp till. Men, eftersom vår gamla hund Bettan är mormor så ville vi ha ett modernt namn på bokstaven B.

hundar

Ser hon inte ut att passa som en Beyoncé?

När vi hade ”namndroppat” en bra stund sa jag på skoj Beyoncé och vet ni, det bara fastnade. För mig. Döttrarna försöker fortfarande med lite annat. De tror att det kommer att bli pinsamt att ropa efter ”Bijåånsää” men jag har bestämt mig. Beyoncé it is och hennes namne är ju en riktigt cool tjej!

Hur kom ni på era hundnamn och vad har ni för bra tips?

Hur kom ni på era hundnamn och vad har ni för bra tips?

Vi har ju bara adopterat vuxna hundar förut så det här blir vår första valp. Jag tänkte därför fråga er. Vad behöver jag veta innan lilla B kommer i mitten på maj? Alla valptips mottages tacksamt. Med vänlig hälsning nervös men förväntansfull matte.

  1. Grattis till ett fantastiskt val av bra ras; vår svarta labrador Unix blev 12,5 år!
    Unix är valt efter operativsystemet. Mitt allra bästa valptips till er är att ha med Beyoncé på det mesta. Då lär hon sig automatiskt nya situationer och olika typer av störningar; personer med skägg, personer som bär plast- eller papperspåsar som fladdrar i vinden, att gå förbi på gångbanan utanför en skola eller lekplats får hunden att bli trygg med lekande barn som stojar på avstånd. Vår bästa träning var klicker-träningen. Med hjälp av den tränade vi bl.a. bort intresset för andra djur hunden gärna jagar annars (om man inte ska använda hunden som jakthund naturligtvis) (= klicka och kasta godiset bort från det andra djuret) liksom att träna hunden att våga i situationer där den lätt bli skrämd (=få den att glömma det läskiga och våga genom att klicka och kasta godiset mot det läskiga). Vill du ha fler tips; hör av dig så delar jag mer än gärna med mig av våra erfarenheter. Avslutningsvis vill jag bara önska dig och er Lycka Till! Det är jobbigt med en valp, men ni kommer att ha följt henne från tidig ålder och vet (ibland åtminstone) vad hon har stött på när hon hon reagerar starkt på något. En fördel mot att ta emot en äldre hund.

    1. Tack snälla för kloka och smarta tips! Jag tar till mig alltihop. Låter som att jag har en rejäl uppgift framför mig… 🙂 jag har läst lite om klicker-träningen nu men jag har också sett att de finns lite olika. Jag fortsätter googla och ska även kolla in valpkurser. Spännande ska det bli! Unix lät som ett coolt namn på en fin kille. Kram och tack igen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..