Snabbt och effektivt träningstips – 4 övningar på 4 minuter

träna

Superbra träningspass för hela kroppen på 16 minuter – armhävningar, squats, plankan och hopprep. Övningar som alla redan kan.

Det här effektiva 16-minuters träningsprogrammet med 4 övningar – armhävningar, squats, plankan och hopprep – på 4 minuter är superbra! Du arbetar igenom hela kroppen på köpet får du både styrka och kondition.  Jag försöker att riva av det en eller två gånger i veckan och det här är min träning som jag faller tillbaka på om jag inte hinner något annat.

Det fina med de här övningarna är du inte behöver någon speciell utrustning mer än en äggklocka eller timer för att kunna ta tiden. Har du ett hopprep så är det perfekt men det duger ju lika bra utan, bara hoppa på stället och samtidigt veva med armarna!

Övningarna görs i den här ordningen: armhävningar, squats, plankan och hopprepet. En minut per övning. Repetera 4 gånger så får du en total träningstid på 16 minuter.

 

Första minuten: 15 armhävningar, gör dem långsamt men vila om du ändå är klar innan klockan ringer.

Andra minuten: 15 squats, gör dem långsamt men vila om du ändå är klar innan klockan ringer.

Tredje minuten: 30 sekunder plankan, vila resterande 30 sekunder tills klockan ringer.

Fjärde minuten: 30 sekunder hopprep, vila resterande 30 sekunder tills klockan ringer.

TÄNK PÅ! Det är viktigt att verkligen ge järnet och inte slarva igenom momenten. När klockan ringer hoppar du direkt till nästa övning och startar igen. Gör armhävningarna långsamt och spänn magen. På squatsen stannar du där nere en extra sekund. Jag lovar att du kommer att det kommer att kännas om du dessutom hoppar hopprep med lite extra tempo!

Lycka till!

  1. Mahlin skriver:

    Detta tar jag till mig lagom till sommarens träning! Ser ju galet jobbigt ut, men det brukar betyda att det ger resultat! Hej dig ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..