När shoppingsuget tar över

shoppa

Vad har du för ledord när det gäller shopping?

Jag upplever mig själv som en medveten shoppare och jag har alltid tilltalats av talesättet ”Buy less, choose well”. Kloka ledord när det gäller shopping tycker jag. Men visst kan jag bli shoppingsugen och vill-ha-känslan tar över. Om du känner dig igen dig när du är ute och shoppar kan du alltid ställa dig följande tre frågor:

 1. Hur ofta kommer jag att använda klädesplagget?
 2. Matchar klädesplagget med något av det som finns i min garderob?
 3. Kommer jag att gilla det här om ett halvår eller ett år?

När jag har känt att shoppingsuget har blivit för stort har dessa frågor fått mig att tänka mer klart. Ni vet, ibland vill man ju bara ha…

Hur brukar du göra när shoppingsuget tar överhand?

 1. Hilde skriver:

  Huff, jeg kjøper alt for mye og ”glemmer” klær jeg allerede har. Det eneste som funker for meg er hvis jeg klarer å vente litt med å kjøpe noe. Et par dager senere er det kansje ikke så viktig. Skulle gjærne vært sånn cool dame som hadde full kontroll.
  Klem

  1. Hihi… ja, vem vill inte vara det. Du ger oss alla en superbra påminnelse där. Att vänta några dagar så att den värsta ivern ger sig är verkligen klokt. Tack!! Kram

 2. Mahlin skriver:

  För egen del kör jag ofta med ytterligare en fråga: hur många snarlika exemplar har jag redan hemma i garderoben? Detta grundar sig i att jag under en lång, lång tid ALLTID handlade framför allt linnen i de färger jag redan hade hemma. Det är inte alls sunt att ha 14 vita OCH 14 svarta linnen i garderoben….. Idag äger jag 2-3 av varje färg och det känns betydligt mer sunt.

  1. Kanske inte… 🙂 Låter som att du har hittat en mer balanserad nivå nu. Bra jobbat och superbra fråga att addera. Tack för tipset Mahlin, den lånar jag. kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..