När inspirationen är noll – gör en ”önskesmoothie”

smoothies

En god smoothie för den som gillar lite mer syrlighet och beska!

Hemma hos oss gillar vi att göra smoothies men jag tycker ibland att det är lite knepigt att komma på nya smaker. Det blir gärna samma smoothie om och om igen. För att få oss att tänka nytt kom jag på idén med en ”önskesmoothie”  där alla får önska en eller två frukter som vi mixar ihop. På vinst och förlust! Det som är kul med att göra en ”önskesmoothie” är ju att man aldrig vet vad man får för resultat. Efteråt står vi alla och tycker till om våra egna smakbidrag, om de funkar eller ej.

Igår efter att ha landat på hemmaplan efter en superkul vecka med MåBra-kvällarna i Helsingborg och Umeå var det dags att ladda batterierna med en ”önskesmoothie”. Flickorna önskade två smaker var och jag en. Så här blev resultatet:

smoothies

Vi mixade ihop saften av grape, apelsin, citron med jordgubbar och mango till en ”önskesmoothie”.

  • 1 grapefrukt
  • 1 apelsin
  • 1 halv citron
  • jordgubbar
  • mango

SMAK: Du som gillar syrligt och lite lagom beska kommer att gilla den! Så länge du såklart inte tar för mycket av jordgubbarna och mangon.

TIPS! Tänk på att servera den kall. Det går ju också bra att använda både frysta eller färska frukter. Vi hade fryst mango och färska jordgubbar den här gången.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..