Hur var sommarmodet på 90 och 2000-talet?

I egenskap av stilexpert ska jag i sommar prata om sommarmodet genom tider i Sveriges radio P4 Extra.

I egenskap av stilexpert ska jag i sommar prata om sommarmodet genom tider i Sveriges radio P4 Extra.

I sommar ska jag prata om sommarmodet genom tiderna i Sveriges radio P4 Extra och just nu är jag i farten med att göra research och nu skulle jag behöva er hjälp!

Jag vill vet hur såg ni ut på somrarna förr och då specifikt 90 och 00-talet. 

Hur klädde ni er på somrarna och vad hade ni för plagg, mönster och färger? Stranden, fester och hemma. Ni kanske minns något speciellt trendgrej eller plagg som var speciellt inne.

Allt är av intresse, kommentarsfältet är öppet så bara skriv om allt ni kommer på! Klicka in på sommarmodet på 50 och 60-talet berätta mera eller på sommarmodet på 70 och 80-talet! Det går också bra att mejla mig: stilexpertenkatarina @ gmail.com.

Resultatet sänds i sommar och det är tänkt som en liten miniserie om sommarmodet i Sveriges radio P4 Extra och därför jag söker nu vanligt folk som vill berätta om sina sommarkläder genom tiderna. 

 1. J skriver:

  Gymnasiet/ tidigt 00-tal: färgglada byxor, röda byxor var hett! Bolero till spagettilinne eller tubtopp. Vi som bodde på landet beställde kläder från BC Company, Britney Spears kom med skolflicksmodet och jeans med markerade skrev(?). Håkan Hellström kom med en flod av sjömanskostymer och randiga tröjor, smala jeansen började komma.. läppglans för hela slanten. Kjol över byxor… gud va roligt det är med mode ändå! =)

 2. J skriver:

  Högstadiemodet på slutet av 90-talet: Det som präglat mig för resten av livet var tröjorna med trekvartsärm! Sen dess har jag aldrig kunnat använda långärmade tröjor utan att skjuta upp ärmarna efter ett tag. 😉 De coolaste skorna som fanns var Fila, tror de var nya i Sverige då? Gärna i amerikanska färger.. Alla hade munktröjor med sportmärken, Champion, Reebok m.m. Kurt Cobain och Winona Ryder var fortfarande stilikonerna, älskade grungemodet! Flanellskjortor, manschesterbyxor, farfarströjor, t-shirts ovanpå långärmat! Tjejerna hade svarta klänningar med smala axelband ovanpå tshirts och knästrumpor.

 3. Helena skriver:

  Slutet av 90-talet. Fyrkantig tå på skor, trumpetärm på toppar. Grått och beige. Kavaj och kostymbyxor (maskulint och vida byxben) på jobbet. Oglamoröst och färglöst.

 4. Mahlin skriver:

  90-talet kommer jag ihåg knäkorta tights, stora, långa t-shirtar, tygskor med grov sula och USA-sockor (?) som man ”slarvigt” hasade ner och typ korvade nere vid ankeln. Those were the days 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..