Hur var sommarmodet på 50 och 60-talet?

I egenskap av stilexpert ska jag i sommar prata om sommarmodet genom tider i Sveriges radio P4 Extra.

I egenskap av stilexpert ska jag i sommar prata om sommarmodet genom tider i Sveriges radio P4 Extra.

I sommar ska jag prata om sommarmodet genom tiderna i Sveriges radio P4 Extra och just nu är jag i farten med att göra research och nu skulle jag behöva er hjälp!

Jag vill vet hur såg ni ut på somrarna förr och då specifikt 50 och 60-talet. 

Hur klädde ni er på somrarna och vad hade ni för plagg, mönster och färger? Stranden, fester och hemma. Ni kanske minns något speciellt som mormor eller mamma/pappa gjorde med håret eller stilen.

Allt är av intresse, kommentarsfältet är öppet så bara skriv om allt ni kommer på! Vill ni skicka en bild eller skriva lite längre så går det bra att mejla mig: stilexpertenkatarina @ gmail.com.

Resultatet sänds i sommar och det är tänkt som en liten miniserie om sommarmodet i Sveriges radio P4 Extra och därför jag söker nu vanligt folk som vill berätta om sina sommarkläder genom tiderna. 

  1. Frotteklänningar i olika mönster. Varm polyesterkappa som jag avskydde. Mamma lät klippa håret kort på både mig och sig själv. Hon bar ljust läppstift, vita klackskor och A-klänningar.

  2. Kicki skriver:

    Jag minns och har kort på mammas fina outfits på 60-talet. Hon såg nästan alltid ut som en Jackie O-kopia i ärmlösa raka klänningar – väldigt korta dock – eller A-linje med kort/lång trumpetärm. Ofta silversandaletter till, ibland en matchande liten kappa utan krage och med 3/4 ärm. På semesterbilderna har hon skräddade shorts och skjorta över som knöts under bysten. 50-talet levde kvar ett tag i Göteborgstrakten tor jag… 😉 Detta var innan de korta frottéklänningarna med fotbollssnörning, i knalligt gult/grönt/orange, tog över i vår familj under 70-talet. Med träskor till så klart.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..