Snygga klänningar till en rakare figur

Elin gick på min stilkurs och självklart vill jag hjälpa henne att hitta en snygg klänning till festen!

Elin gick på min stilkurs och självklart vill jag hjälpa henne att hitta en snygg klänning till festen!

Det kom ett mail från Elin, som har gått min stilkurs hos Medborgarskolan och nu vill hon ha lite extra hjälp att hitta en klänning till sin H-figur. Jag har ändrat lite och kortat ner brevet så att Elin kan vara lite mer anonym:

Hej Katarina!
Jag följer fortfarande din blogg ‘slaviskt’ och har fått mycket användning av kursen sedan jag började jobba efter mammaledigheten. Jag känner att jag nu behöver lite hjälp inför en fest i blå salen i Stockhom. Tidigare år har damerna klätt sig i klänning till knät så jag letar efter den perfekta nu. Jag har precis köpt mig ett par blanka svarta, riktigt höga pumps men vad ska jag ha för klänning? Blev inspirerad av Carolas klänningar från gårdagens så mycket bättre. Nåt gråbeige, lagom glittrigt liksom. Vart kan jag hitta det? Vad skulle du tycka vore den perfekta blåsan på mig? Vilken modell? Tycker det är svårt med just klänning. Snälla hjälp! Hälsar Elin

Här kommer några klänningar till Elin och alla ni andra som letar efter fina klänningar. Jag har gett en blandning av små tips gällande modell, stil och styling under varje klänning.

Klänning Asos

En vanlig missuppfattning är att H-figurer inte kan ha tajta fodral men det kan de alltså. Satsa på en breddande halsringning och en kortare ärm. En underklänning kan vara en bra idé.

Klänning Asos

Det är riktigt snyggt när överdelen är ”luftig” och ”bylsig”. Den tajta kjolen ger figuren en mer svarvad siluett. Man kan fuska lite och istället bära kjol och blus – allra snyggast är det dock om man färgmatchar!

Klänning Lipsy

Lura ögat och ta hjälp av svarvande mönster. Man kan vara rak som en fura men med ”sidopaneler” kommer kurvorna! Var inte rädd att prova den typen av klänningar!

Klänning Miss Parisienne

Lite samma typ av klänning som den andra uppifrån. När klänningen är så här pass ljus ska du vara försiktig med att bära svarta skor. Det kan vara så att blickarna stannar på fötterna istället för upptill trots att ljust alltid drar blickarna till sig.

Ett tips kan vara att bära ett svart bälte i midjan som ”hänger ihop” med de svarta skorna. Svårigheten är att vissa H-figurer kan bli ännu mer raka i figuren med bälte.

Klänning Lindex

Ärmarna och halsringningen i på denna modell är jättefina. Kanske lite för lång för kortare personer och svarta skor är inte det allra bästa. Liknande modeller ska du definitivt hålla utkik efter!

Klänning Saint Tropez

Låt er inte luras av den långa kjolen. Jag tror inte att den är så jättelång, snarare livet som är kort/högt. En klänning som man kan bära många gånger med olika smycken och accessoarer.

Klänning Day

Mönstrad, stor och luftig. Kan kännas lite ”pyjamasaktig” men riktigt snygg med läckra skor, armband och stora örhängen. Tunn och silkig så man behöver garanterat något under.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..