DIY: sticka en tub-tröja!

tub kofta

DIY! Sticka din egen ”tub-tröja”!

Läsaren Anki undrade om jag hade några bra tips på sidor med stickmönster och här skulle jag vilja be om er hjälp istället. Tipsa gärna Anki om sidor där man kan hitta mönster på snygga och stiliga plagg!

Däremot vill jag ju inte vara sämre utan bidra med någonting jag också. Jag hittade denna ”tub-tröja” här och jag tror att den är ganska enkel att göra om man har lite vana av stickning och sömnad. Bilderna har jag hittat på internet och därför står förklaringen på engelska. Jag har tagit mig vissa friheter när jag översätter till svenska. Rolig idé eller hur?

tuben

Tub-tröjan är egentligen en lång och bred halsduk som sys samman både bak och fram.

tuben

Tub-tröjan framifrån. Det finns två tillvägagångssätt.

tuben

Tillvägagångssätt nr 1: Sy fast halsdukens båda ändar bak i ryggen.

tuben

Tillvägagångssätt nr 2: Sy fast halsdukens ändar framtill. Fördelen är att sömmarna döljs!

tuben

Sy samman halsdukslängderna i ryggen. Detta gäller för bägge tillvägagångssätten.

Den fiffiga tub-tröjan har så klart fler användningsområden. Blir du för varm kan du bara ha den som en vanlig tubhalsduk!

tuben

Den fiffiga tuben som kan bäras som halsduk eller tröja!

  1. kk&dalegarn.no, drops.com, garnstudio.com, tjorven.no, revelry.com. De er de jeg kommer på i farten. Jeg strikker alltid, gensere, luer, babytøygaver, pledd mm. Det finnes utrolig mye gode kvaliteter og vakre farger å velge mellom.
    Klem

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..