Snart fler mysiga koftor och snygga stickade tröjor

stickat i måbra

Du har väl inte missat modereportaget som fokuserar på stickat i senaste numret av MåBra?

Hoppas att ni har hunnit läsa senaste numret av MåBra i helgen och ta del av mina bästa stickat tips! Jag gillar verkligen hösten när man får klä sig lite varmare med mjuka och sköna tröjor.

Förra veckan fokuserade vi på vardagsklänningar och hur man kan både lyfta och tona ned dem med hjälp av styling och materialval. Vi hade stylingutmaning där vi alla bidrog med lite inspiration i form av stylade outfits. Ni noterade väl att klänningen var stickad?

Tanken är att vi nu ska styra över fokus mot lite mer stickat framöver. Stickade tröjor och koftor, långa och korta, enfärgade och mönstrade. Vi tar upp tråden från ”varm i kläderna”-artikeln i tidningen helt enkelt. För att göra det på bästa sätt undrar jag så klart vad ni har för tankar, frågor och funderingar om stickat.

Bloggvänner! Om ni tänker stickat på bloggen – högt och lågt – vad har ni då för önskemål?

 1. Härligt med stickat så här års! Gärna tips om ”dressad look” med cardigan/kofta/V-ringad istället för kavaj. Men även snyggt klädd i stickat för lediga, avspända dagar. Hur förändra looken med hjälp av skjorta, t-shirt?

 2. Kashmirtröjans vara och icke vara. Är dom så sköna och värd priset som många skriver? Men också tips på lite tunnare stickade tröjor som är mer regel än undantag när man kommit in i den mer ”varmare” åldern. Vad är det för skillnad på dom olika ullsorterna. Fördelar och nackdelar.

  1. Jättebra förslag Camilla. Det tar jag med mig och ska se vad jag kan ”knåpa ihop”. Tack!

 3. Jag älskar att sticka själv men tycker att det är så lätt att hamna i det ´”hemvävda” facket där jag inte alls trivs. Vad sägs om att ge lite förslag på lite ”trendigare” plagg att sticka? Vet att det här inte är en handarbetsblogg. Men ändå….

  1. oh, där sätter du mig på pottkanten Anki. Jag har inte alls någon vidare koll på stickmönster och var man hittar lite trendigare. Kanske någon läsare har?
   Men, jag kommer att lägga upp en kul grej som jag hoppas att du kommer att gilla. Ge mig en vecka eller så. 🙂

 4. Lite sent ute, men gärna tips på stickade koftor och tröjor som inte är så långa och bylsiga – blir som tält på en 157 cm kort X-figur som min. :/ Och stickat är ju svårt att fålla upp, som man ofta kan göra med andra plagg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..