Den lilla svarta x 10 = snart!

tio svarta klänningar att bära på jobbet eller hemma

I höst bär du den lilla svarta både till vardags och till fest!

Att många förknippar den lilla svarta med fest vet vi alla, att den är garderobens säkraste kort och ett nyckelplagg vet vi också. Men som vardagsklänning används den lilla svarta inte lika frekvent vilket jag som stilexpert tycker är lite synd. Tänk så enkelt att ”bara” uppfinna hjulet en gång istället för att hela tiden behöva tänka nytt!

På torsdag kan du kika in för då visar jag tio snygga ”små svarta” vardagsklänningar!

 1. Det ser jag fram emot! Om jag får önska så vore det bra med tips på hur man kan stylea en LBD på kontoret, speciellt vintertid. Hur svartklädd kan man tillåta sig att vara på kontoret? Blir det för mycket svart med svarta strumpbyxor till? Jag tycker det är svårt att veta hur man ska lyckas bryta av det mörka, kan man ha ljusa skor, en ljus cardigan, en scarf, vad fungerar egentligen bäst? Eller är det okej att gå klädd i svart från topp till tå? Ha en trevlig tisdag!

  1. Jag lovar att vi inte släpper ämnet. Nästa vecka kommer jag att gå över till lite mer stickat mode men vi ska se om vi inte kan hitta lite mer tid på klänningar.
   Hur svart man kan vara beror helt enkelt på vad man trivs i. Själv är jag jättesvart utan problem men det finns andra som inte gillar det. I dagens läge finns det inget ”rätt eller fel”. Däremot om du ska på bröllop eller liknande ska du tänka på det. Trevlig kväll och tack för en bra fråga!

 2. Jag har varit på färganalys och kommit fram till att jag är en höst, klär bäst i varma färger alltså. Vore roligt att höra vad du anser om det här med färganalys. Funkar inte den klassiska lilla svarta på alla, jag kanske skulle ha den lilla bruna…?

  1. Jag gillar färganalys och är en stor förespråkare men jag är en ännu större förespråkare för stilanalys. Som du säkert lärde dig på din analys så passar bara ett fåtal i svart. Jag tycker därför att du ska köra den lilla bruna! Och den lilla svarta när du kan bryta av med någon scarf i lämplig färg. 🙂 Tack för berömmet och tack för att du både läser och kommenterar. Uppskattar det!

  1. Hallå där! Ja, nu får vi se om jag har hittat något som kan passa dig. Kanske lite för snälla klänningar för dig… Vet inte riktigt. 🙂

 3. Precis som Angelica har jag gjort färganalys och är en vår. Jag köper aldrig svart tycker att det blir för skarpt mot ansikte och hårfärg. Det finns ju många andra vackra färger. Saknar uppföljning på sommarens klädsel, vid uteserveringar.

  1. Hej Ann-Kristin. Jag är inte säker på vad du menar när du skriver att du saknar uppföljning på sommarens klädsel. Har du möjlighet att förklara lite mer så kanske jag kan hjälpa dig på något vis. Du gör helt rätt som skippar det svarta närmast ansiktet!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..