Stilexpertens outfit i stylingduellen

Stilexperten Katarina Althins bidrag i stylingduellen.

Stilexperten Katarina Althins bidrag i stylingduellen.

Ett plagg och två stylister – här kommer mitt bidrag i stylingduellen som Karin Lind utmanade mig i.   Jag ville skapa en outfit till ”kvinnan mitt i livet” som vågar vara personlig och färgstark.

Här är mina egna tankar om kläderna och outfiten som jag har valt:

 ”Till en början kan min outfit kännas både barnslig och allt för lekfull för en vuxen kvinna. Men vi får inte glömma lekfullheten och glimten i ögat när vi klär oss, det är nämligen det som gör oss personliga. Det kan vara barnens egenhändigt gjorda halsband eller en stickad halsduk med en räv.

Idag är det tillåtet att blanda färger som tidigare har varit ”förbjudna” såsom grått och brunt. Svarta skor hade passat utmärkt men det är en mer vanlig (mer säker?) kombination. Gult fungerar som en accent och ger helheten ”det lilla extra”. Notera att förra veckans jacka kan vara ett alternativ till den här outfiten fast skorna skulle jag byta ut i så fall.

Skjortan stoppar jag in. Jag vikar upp ärmarna lite nonchalant och jag låter nog kragen vara lite ”strulig”. För en mer dressad look väljer du en skjorta eller blus som har ett mer delikat material eller finare snitt. Jag väljer samma blå eller grå färg på strumpbyxorna som den i kjolen.”

Länkar: poncho Amor Lux, halsduk Even Odd, skjorta H&M, stövlar Pier One, väska Åhléns, bälte Asos och kjol KappAhl.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..