Vad får skorna kosta?

Hösten är här och barfotasommaren är definitivt över.

Nu satsar vi på snygga skor! Hösten är här och barfotasommaren är definitivt över. 

Jag har suttit och gått igenom skomodet för hösten 2014 och valt ut snygga stövlar och skor till bloggen. Nästa vecka kommer att bli en skobonanza vill jag lova! Men först två små frågor till er läsare:

I runda slängar – vad får skor och stövlar kosta egentligen och hur viktig är komforten och klackhöjden?

 1. Jag lägger gärna mer på skor än på övriga kläder.
  Jag vill ha kvalitet och jag betalar gärna för det. Men det får inte bli too much heller. Alltså ett par tusen eller aningens mer för stövlar. Inte mer än 2000 för kängor och strax över tusen för lågskor. Löparskor ca 1800. På gymmet kör jag barfotaskor och lägger inte mer än 500kr.

 2. Jag ger gärna omkring 1000-1500 för ett par läderskor, men inte mer än det. Ofta köper jag skor på rean när många klassiska modeller är nedsatta. Komfort och kvalitet är otroligt viktigt, sedan bryr jag mig inte så mycket om märken. Klackhöjden spelar ingen roll, däremot är jag inte så förtjust i klackar som smäller i golvet när man går (speciellt opraktiskt när man jobbar i ett öppet kontorlandskap). Tack för en inspirerande och härlig blogg!

 3. Bra och bekväma skor är viktigt för mig. Jag lägger max 1800kr för gympa skor, 1200kr för lågskor och 1800kr för stövlar. Klackhöjden är medel jag får ont i fötterna om klacken är för hög. Jag bryr mig inte om märken. Kollar gärna på rean och köper klassiska skor till bra pris. Camilla S

 4. Och jag som funderade på idag om jag inte skulle köpa ett par snygga kängor så jag inte sliter ut mitt favvopar alltför fort!!

  Komfort är viktigt. Dom får absolut inte vara trånga. Lite stuns eller hålfot går att fixa med en sula.

  Typ 2 cm klack är vad jag klarar av.

  Maxpris är nog 1600. Dyker det perfekta paret stövlar upp så kanske lite till.

 5. Jag lägger gärna en rejäl slant (5000 är väl maxgräns) men bara om det verkligen är kvalitet, jag vill ha mina skor i 7-10 år och tar gärna hand om dom. Upplever att det är dåligt utbud med damskor av bra kvalitet, om man jämför med Loake, crocket&jones och liknande för män. Vill få tips om klassiska skor som håller länge!

  Komfort är superviktigt, har valt bort obekväma skor och klackar.

 6. Upptill 2000 om det är ”de perfekta skorna” kan jag ge men ofta brukar priset för skor jag köper hamna på 700-1500 kr. Säger som många fler här. Hellre kvalitet och sällanköp än tvärtom.

 7. Oftast hamnar mina skor på runt 1500-2000 kr, ibland mer. Jag har strl 44 så mitt utbud är inte det största. Som tur är så finns det mer och mer att hitta på nätet men jag kan väldigt sällan gå in i en affär och prova nåt som passar.

 8. Skor med max 4cm klack till vardags. Om passform, komfort och utseende klaffar kan jag lägga upp till ca 2000. OM jag hittar ett par stövlar som passar på mina extremt breda vader OCH är snygga så kan jag betala vad som helst. Kängor/boots max 3000 och sportskor max 1800. Festskor gillar jag klack på ca 6-8cm och om de är sköna, snygga och gåvänliga så kan jag spendera upp till 2500kr. Ge gärna tips på typ ”ridstövlar” med extra breda skaft 🙂

 9. De skorna jag har när jag tränar utomhus kompromissar jag inte med alls, går oftast loss på 2000 kr och håller ca 1 år… Övriga skor letar jag gärna efter på rean, men så köper jag oftast mina skor fel säsong 🙂 Men inte heller här kompromissar jag kring kvalitet och passform.

 10. Hei hei.
  Tilfeldigheten avgjør litt for meg og hva jeg syns jeg trenger. Kjøpte nettopp Bianco lave støvler til 1299, ikke for vinterbruk. I januar var jeg heldig og fant pelsforede støvler både høye og lave til 2200 pr par. Løpesko har jeg de siste årene kjøpt i usa ca 1000 ellers på Løplabbet til ca 1500. I aug var jeg i Roma og fallt for et par Todds sko. Var helt svett når jeg dro kortet. 3000, syns jeg egentlig er for dyrt.

 11. Köper numera alltid skor med skinn på insidan. Det ger hög komfort. På skor med hög klack är det viktigaste hur klacken är placerad och utformad. Det avgör hur skön skon är att gå i. Köper bara skor som går att gå i numera.
  Stövlar köper jag så fort jag hittar något som går runt vaden(såg att någon mer har samma problem). Händer inte ofta och ska sluta med det. Har för många fula stövlar i garderoben…..
  Vill inte gärna betala mer än 2000 kr men gör det oftare än jag vill erkänna för familjen 😉
  Material och sömmar är viktigare än pris. Mina nuvarande jodphurs är 10 år gamla och fortfarande snygga, dom kommer hänga med i många år till.
  Tror att fler skulle behöva lära sig vårda sina skor, då vore det mer intressant att köpa dyra skor=investering.

 12. Hallå allesamman! Tusen tack för era svar. Det känns som att vi ligger ganska jämt på skofronten. I dagarna kommer jag att visa många olika modeller på skor. Hoppas att ni kommer att gilla det! Kram kat.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..