Värsta skönhetsmissarna på jobbet

Bilden har jag lånat från den här bloggaren som också visar jättefina outfits till tofflor.

Bilden har jag lånat från den här bloggaren som också visar jättefina outfits till tofflor.

Tofflornas vara eller icke vara – ja, vi fick några goda skratt i inlägget Vad är okej på jobbet förra veckan. Jag vill tacka er alla som var med och bidrog med kommentarer. När jag nu summerar kan jag konstatera att följande klädsel på jobbet inte är så poppis:

 • Tofflor (fast inte på alla arbetsplatser)
 • Leopard-BH:ar under transparenta blusar
 • Djupa dekolletage som visar lite för mycket
 • Glipor som också visar för mycket
 • Urtvättade plagg

Jag blir genast nyfiken och vill gärna veta lite vad ni tycker om ”skönhetsmissar” på jobbet såsom otvättat hår, avskavt nagellack, oputsade skor, hål och noppor. Tyck till!

Men kom ihåg, vi är snälla med språket eftersom vi är medvetna om att det är så olika från person till person. Vi låter kommentarerna gå högt och lågt men tar inte illa upp och blir ledsna om någon uttrycker sig klumpigt. Okej – sätt igång!

 1. Kan bara skratta åt mig själv men jag tycker verkligen inte om det. Beror det kanske på att det är så svårt att hitta snygga, bekväma skor till mina problemfötter? Vem vet…

 2. Åh, vad glad jag blir över ”birkbilderna”. Precis, Annette det är det det handlar om. Problemfötter älskar Birkenstock. Ingen vore gladare än jag om fötterna skulle klara av en dag i lite högre klack. Men icke. Kul att du visar på lågt snyggt skomodde, Katarina! Hälsningar från en ”Birks-kvinna”

 3. Det finns i princip inga stilregler på mitt jobb. Jag jobbar inom it-branchen och där finns hela spannet med folk. Däremot så försöker jag mer och mer hålla ihop min stil och då har jag några regler faktiskt som jag samlat ihop från olika kompisar och kommit på själv:
  – Hel och ren (är håret för fettigt har jag torrshampo med mig som hjälp! 🙂
  – Inga ljusa jeans på vintern, ljusa jeans hör till sommaren
  – Helt och rent
  – Proffesionella tryck på t-shirt (om t-shirt överhuvudtaget, förr kunde jag gå omkring med stora ”barnsliga” tryck och det har försvunnit helt).
  – Inga hoodies eller sweatshirts på jobbet

  Men jag hade gärna hört fler förslag till tips vad man bör undvika, sånt är alltid intressant. Ibland tänker man inte alltid på det själv! Jag har gått igenom många klädstilar/klädmissar innan jag började försöka få någon sorts enhet i klädesväg!

  1. Wow – vilken bra lista med stilregler! Det kanske finns möjlighet att göra ett inlägg om detta. Riktigt kul. Jag ska fundera lite på mina egna.

 4. Haha tofflor är väl det enda yttre attribut som nästan alla på mitt (kommande) jobb har gemensamt. Vi fysiker är speciella…

  //Emma Hå – emmahas.se

  1. Kul att höra! Varmt välkommen hit till bloggen! Blev så nyfiken när jag läste sin kommentar. Tror du att det blir lite mode med alla tofflor och vem som har vad? /nyfiken

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..