Tre bra tips till dig som vill bära klänning

Jag som femåring tillsammans med min mamma. Klädd i folkdräkt och redo för bröllop.

Jag som femåring tillsammans med min mamma. Klädd i folkdräkt och redo för bröllop.

– Jag gillar egentligen klänningar och skulle gärna bära det oftare! Känner ni igen er i kommentaren? Jag får ofta höra den. Så, varför bär vi kvinnor inte klänning oftare? Vad tror ni kära läsare?

Det här är mina tips för dig som vill bära klänning oftare:

Hitta en smickrande klänningsmodell! Omlottklänningen är kanon för den lite kurvigare kvinnan. Man kan enkelt justera bandet i midjan och den v-ringade halsen smickrar bysten. Empiremodellen har för det mesta en förlängande effekt och smickrar därför en kortare kvinna. En rakare modell, antingen med en slags markering i midjan eller utan, är mest klädsam på en lång och rak kvinna.

Materialet spelar en viktig roll! En bra tumregel att komma ihåg – ju kurvigare desto mjukare material. Glöm inte bort fallet i tyget. Ett tyg som faller ”tungt” är ofta riktigt klädsamt. Motsatsen är till mjukt är styvt. Skjortklänningar är ofta sydda i styva bomullstyger. När det gäller styva klänningar är det viktigt att de sitter bra. Håll utkik efter bubblor, veck och åtstramningar som är osmickrande.

Rätt underkläder kan göra stordåd för figuren! Det är många gånger jag har stått i provrummet med en kund och sagt ”vänta lite, ska bara hämta…”. Många gånger kan rätt BH eller en underklänning föra susen för helheten. Före du provar klänningar ska du helst plocka med dig diverse figursvarvande hjälpmedel från underklädesavdelningen. Ta en av varje om du känner dig osäker eller ännu bättre, fråga om hjälp! Så rusta dig med tålamod och prova samma klänning med olika under.

 1. Jag har en nyvunnen förkärlek till klänningar och bär det numera allt mer ofta, känner mig mycket kvinnligare…och dessutom har jag problem med att hitta byxor som sitter snyggt baktill 🙂

  1. Perfekt Kristina! Har du månne någon eller några favoritklänningar att tipsa om? Kram.

   1. Jag har lite kvinnligare former och strl 48 och då är urvalet i Sverige inte så stort. Jag har många klänningar från Monsoon, finns många favoriter där och jag älskar deras passform! Kram

    1. Ja, de engelska (och tyska) märkena är ju bättre när man har kvinnliga former. Själv tycker jag att det har blivit bättre men det är klart, storlek 48 då är man ju precis på gränsen. Beställer du mycket på nätet? Hoppas att du inte tar illa upp att jag är frågvis. Kram

     1. Inte alls, fråga på! Jag hittar sällan nåt i affärerna. Jag är än så länge oftast för stor för de vanliga avdelningarna och vem som designar för ”modell större”, ja dom vet nog inte hur en kvinnokropp skall framhävas. Tält är inte smickrande… Jag beställer mycket på nätet!

 2. God morgon! Har börjat morgonrutinen med att läsa stilstips från dig-det är toppen!
  Jag använder gärna klänning…..till en början för att mina mammakilon gjorde sig bra i klänning efter jag fått barn.
  Nu har jag ändrat form och vill faktiskt fortsätta ha klänning som visar min kropp på ett fint och stilfullt sätt. Men det är lite svårt när jag har mindre över axlar än runt höfterna.
  Tycker det svåraste är att klänningen ska ge mina lår en snäll framtoning……
  Hur tänker du kring underklänning?

  1. Underklänningar är ju guld värda, detsamma tänker jag om underkjolar. Såg några fina på Lindex härom veckan, tunna och perfekt ”sladdriga”. Man vill ju liksom inte att saker och ting ska haka upp sig. Omlottklänningar är perfekta om du är större nertill! Kram.

 3. Jag gillar klänningar, och garderoben utökas succesivt med fler. Mitt problem är vilka skor man skall ha till? Trivs inte jättemycket i klackar, tycker att det känns ”för fint” på jobbet. Jag har breda fötter som inte alltid passar i ballerina. Har du några bra tips på olika skor som funkar med klänning till vardags?

  1. Det är en jättebra fråga som jag kan göra ett inlägg om. Håll utkik och håll mig uppdaterad på om det var som du tänkte dig. Kram!

   1. Toppen, det ser jag fram emot! Tack för en superbra blogg, det ingår i min vardagsrutin att kika in här varje dag. 🙂

 4. Smala eller breda axelband på klänningar eller typ av ärm?
  Kul med så mycket tips och frågor från övriga också.

  1. Ja, nu börjar det rassla till. Nya namn nästan varje dag. Kul! Ska göra ett inlägg om banden. Kanon. Tack!! 🙂

 5. Älskar klänningar! Måste dock införskaffa mig en underklänning, vilket är mitt mål vid nästa resa till Sthlm 🙂

  Tycker det är superkul att läsa bloggen och alla dess bra tips!!

  1. Tusen tack för beröm – uppskattar det verkligen. Och du, det är bara att komma med önskemål på innehåll! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..