Recept på snabb, god och somrig fruktsallad

Ser jag ett recept på en snabb och smarrig efterrätt så är jag inte sen att prova – som den här fruktsalladen! Det är faktiskt en favorit i repris och en fruktsallad som jag snappade upp förra sommaren när jag tittade på Nyhetsmorgon. Förenklat så kan jag säga att det var melonfruktsallad i sockerlag, med havrekrisp, kesella och vit choklad. Men eftersom jag inte hade alla ”tv-ingredienserna” hemma så blev det istället min egen variant och den är såhär:

Fruktsallad: 1 liter jordgubbar och 2-3 persikor

Havrekrisp: 1 dl socker, 1,5 msk smör och 1 dl havregryn.

Kräm: 100 g vit choklad och 2 dl kesella

Dekoration: riven lime och citronmeliss

Det gick snabbt och enkelt att trolla ihop och såhär kan du göra:

Smält sockret i stekpanna sen i med smöret som också ska smälta. Rör! Sist ner med havregrynen. Stäng av plattan och rör runt så att grynen täcks med socker. Bred ut på på bakplåtspapper. Låt stelna. Perfekt att göra i förväg.

Smält chokladen, låt den svalna och vispa ihop med kesellan. Täck över och ställ in i kylen. Går också bra att göra i förväg.

Skiva frukten och lägg upp på ett fat. Klicka över krämen och fördela bitar  av havregrynskrispet över frukten. Dekorera med riven lime och citronmeliss.

Fruktsalladen blir krämig istället för blöt när man inte har någon sockerlag. Hade jag velat skiva frukten i förväg så hade jag nog pressat lite citron på den. Björnbär och lite kiwi hade nog också passat bra till. Men som sagt, det här var vad jag hade hemma i kylen.

Här är två av mina favoritrecept:

Godaste tomatpajen med filodeg och feta

Bästa plockmaten den gudomliga pizzan 

Intresserad av fruktsalladen? Här är en länk till orginalreceptet av Daniel Lakatosz på Nyhetsmorgon

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..