Välkommen semester – du är efterlängtad!

Man i motljus i solnedgång vid havet

Semestern är efterlängtad i år!

Äntligen semester

Semester – smakar på ordet och bara njuter. Så efterlängtad och så skönt det ska bli med lediga dagar på tu man hand. Ingen stress och inga måsten. Vi drog upp resplanerna häromkvällen och tanken är att  åka norrut. Men vi har gott om tid på oss och behöver varken hasta iväg eller åka en bestämd dag. Vi kommer att trilla in hos släkt och vänner under resans gång.

Tips på resmål

Om du har några tips på pärlor i norr får du mer än gärna skriva och berätta! Vi söker oss upp genom Sverige och ner genom Finland innan vi tar oss tillbaka till Sverige igen.

 1. Om ”norrut” innebär även grannländerna, så är Lofoten ett måste, inkl ”örnsafari” per båt som utgår ifrån Svolvaer. Midnattssol på Nordkap är inte heller fy skam. Om ni ska till norra Finland så är det väldigt vackert kring Enare träsk (som ju är en stor sjö och inget träsk) och det finns en helt fantastisk restaurang på orten där matlagningen baserad på lokala /närproducerade matvaror når oanade höjder – återkom gärna om det är aktuellt.

  1. Ja, nu var det många år sedan jag var uppe så högt men jag har många barndomsminnen från Lofoten och Nordnorge. Enare har jag passerat på väg upp till Kirkenes men har ingen egentligen ingen koll. Vi kommer nog som högst till Rovaniemi den här gången…

 2. Älgfarmen i Bjurholm väster om Umeå. Du får klappa både kalvar och vuxna djur.
  Glassbonden utanför Umeå. De gör glass hemma på gården på mjölken från egna kor. Västerbottensostglass med hjortronsylt, älgörtsglass. Spännande smaker och vackra vyer. En tur upp på Skule måste ni klämma in. Vackert så det förslår. Välkommen norrut och njut av ledigheten. ❤️

  1. Nämen, vilka smaker! Så svårt att föreställa sig det. Skriver upp det på listan. Vi drog en repa upp på Skule förra året så det hoppar vi den här gången men glasstipset. Mums! 🙂

 3. och OM ni åker i österled och du minns lite dialekt 😆 så måste jag varmt rekommendera Oravais sommarteater Lumpänglar. Vacker miljö, ännu vackrare musik och intressant historieberättelse.

  Kan även rekommendera Sias sommarglass (lösglass) Lichi och körsbärsblomna 🍒 Sen jägarsnitzeln på Tesses cafe i Vassor måste få beröm 👍🏻🇫🇮

 4. Storforsen i Älvsbyn/Piteå. Ett otroligt vackert område där naturens makter fullkomligt förtrollar en. Bo antingen på hotellet/campingen eller så bor ni Piteå och gör en dagsutflykt. Piteå är också otroligt fin sommarstad som erbjuder fina restauranger och boenden.

 5. Det finns en liten by som heter Mellanfjärden, i närheten av Hudiksvall. De har en trevlig restaurang – Sjömärket, som ligger bland röda fiskebodar. Där finns hotell, teater, fiskbutik och en fantastisk charm 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..