Varför gör jag en klassiker?

Maken och jag inför en av våra simturer hemmavid.

Maken och jag inför en av våra simturer hemmavid.

Jag simmar och simmar men i takt med mina tag växer olusten inför Vansbrosimningen. Det konstiga är att jag inte riktigt vet varför. Jag är rädd för det mesta som att inte orka, att inte kunna bottna, att bli för kall och för att få migrän…

Ja, jag vet att det låter konstigt att vara rädd för migrän men de senaste träningspassen hemma vid bryggan så har det kanske gått en timme efter simningen så har huvudvärken slagit till. Ni vet, konstigt synbortfall med efterföljande huvudvärk som håller på att spränga huvudet i småbitar.

På fredag är det dags för denna min tredje utmaning i En svensk klassiker och jag känner mig kluven och en smula skakig. Tankar som varför utsätta sig för detta och liknande pockar ständigt i mitt huvud. Inte kul.

Påminn mig gärna om varför jag gör det… För just nu vet jag inte alls.

 1. Utan att vara en som ”går igång” på klassikerutmaningar tänker jag så här: Du gillar tanken på att ha gjort det. Det är en utmaning som gör att du håller fokus med din träning. Bara det gör ju att du gått ”i mål” redan. Att du känner obehag inför Vansbrosimmet förstår jag eftersom huvudvärken kommer som ett brev på posten när du har simmat ett tag. När det är dags för simningen: Gå i vattnet. Ta ett simtag i taget. Känn hur du tar dig genom vattnet. Det viktigaste är inte att du kommer i mål. Det viktigaste är att du gick i. En målgång är bara bonus.

  1. Anki, jag tar dig på orden och jag kommer att göra precis så. Tack för din pepp och för tydlig struktur på hur jag bör anta min utmaning. Varm Kram

 2. Hej,
  Jag tycker det är väldigt viktigt att lyssna på din kropp och vilka signaler den ger dig. Om du inte känner för simningen och vet att du kommer få migrän efteråt kanske du bör tänka efter varför du vill göra en klassiker. Va stolt över det du presterat hittills, du har varit kanonbra men jag anser att om där finns ett pris du får betala i form av migrän, tänk efter innan du gör det.
  Lycka till med ditt beslut och var rädd om dig!
  Kram Leia

  1. Hej Leia, du har helt rätt och det är viktigt att lyssna till kroppen. Jag tänker ofta på varför jag gör en klassiker och det går (som du ju märker) både upp och ned. Hittills har fördelarna övervägt och det gör de fortfarande. Jag tänkte verkligen på dina ord igår och jag uppskattar dina omtänksamma rader. Varmt tack!! Kram

 3. Har inte förstått tjusningen med att göra klassikern, men är otroligt imponerad av din prestation så här långt! Att behöva få migrän efter varje simpass är ju ingen höjdare. Försökt med mindfulness/muskelavslappning? Jag kör det mot min envisa smärta i axeln, och det hjälper! Oavsett vad så håller jag tummarna för dig på fredag! Stort lycka till 🙂 Kram

  1. Vet du Mahlin, det gjorde faktiskt inte jag heller före jag var mitt i det. Även om min dipp känns märkbar just nu skulle jag faktiskt inte vilja vara utan erfarenheten. Supertack för ditt tips – det ska jag verkligen ta med mig. Jag har redan börjat… Andas in, andas ut… 🙂 Stor kram!

 4. FÖR KICKEN MAN FÅR NÄR MAN KLARAT NÅGOT MAN FÖR ETT TAG SEDAN INTE TRODDE MAN KUNDE KLARA!! En underbar känsla och egoboost! Jag har gråtit när jag gått i mål på Lidingöloppet, Vansbrosimningen och genomfört en halv ironman! Helt underbart! Men jag vet att vägen dit är full av tvivel och pirr… Simningen på fredag blir inga problem för dig! Lycka till!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..