Nätshoppa smart – tänk på det här!

Det är enkelt att shoppa smart tänk på att kläderna som du handlar på nätet kan skilja sig från bilden.

Shoppa smart! Tänk på att kläderna som du handlar på nätet kan skilja sig från bilderna i datorn.

Jag tipsade om märket Phase Eight härom dagen, de har fina klänningarna till fest, student och bröllop. Jag skrev om att jag hade en favoritklänning. Se den klänningen här. Nu har jag sett den i verkligheten och jag är inte längre lika förtjust. Jag upplevde en för stor färgskillnad mellan nätets och verklighetens klänning. Tyvärr.

Det är väl lite av det som vi har pratat om tidigare när det gäller nätshopping. Man skapar sin egen bild i huvudet som inte stämmer överens med den äkta varan. I mitt fall var de mörka färgfälten för bjärta. Jag hade önskat att de vore mer sobra såsom jag uppfattade dem på bilden. Däremot fanns där en annan klänning som jag snabbt bara bläddrade förbi på nätet men som var jättefin i butiken.

Det här tipsar jag mina personal shopping kunder:

Shoppa gärna fler än en klänning från samma märke om du beställer på nätet. Inte för att behålla samtliga, utan för att ha fler valmöjligheter. Visst behöver man göra sig omaket att skicka tillbaka men det är dock ett bättre alternativ än att stå utan klänning. Detta förutsätter att du har råd förstås.

Läs också: hur du blir din egen personal shopper.

Vad kan gå snett när du handlar på nätet? Modellen på plagget kan vara fel, passformen tokig eller färgen annorlunda. En smart nätshoppare tänker på ”värsta scenariot” och ser till att skaffa sig valmöjligheter. Sist men inte minst, en smart nätshoppare dubbelkollar rätten att returnera.

  1. Jag handlar gärna i butik, där jag både kan se plagget och prova det. Men framförallt att kunna få hjälp både med storlek och val av plagg av kunnig personal. Visst nätshoppar jag ibland. Men jag har blivit så besviken flera gånger att inte varan överenstämmer med bilden. Om jag nätshoppar väljer jag med omsorg. Kram Anita

  2. Jag nätshoppar som en tok – och returnerar en del också. Många webshopar har ju både fri frakt och retur. Men jag erkänner – det är såå trist att administrera returen .Dock tycker jag utbudet som jag har tillgång till via internet väger upp det hela.
    Kläder som jag brukar undvika att handla via nätet är när modellen står i en konstig kropps-position – då vet jag med stor sannolikhet att detta plagget har en osmickrande passform och inga ”eleganta” snitt, och det försöker de dölja. Kan också vara bra att läsa vilket slags tyg det är på plagget. ett exempel är att vissa plagg är väldigt tunna och kan bli lite genomskinliga, men på bild ser de heltäckande ut.
    Jag är en 36:a, och 175 cm lång, så en sak som jag också tittar på är längden på plagget. Det är extra viktigt när man handlar kläder från Frankrike, Spanien osv – där de är mer petit. Jag vill inte få hem en topp som bara precis når ner till byxlinningen, eller en klänning som är för kort.
    Happy Shopping! /Magdalena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..