Min DVF-klänning och liknande klänningar

Här står jag och poserar i min fina klänning från Diane von Fürstenberg. Både bilden, jag och klänningen har några år på nacken.

Här står jag och poserar i min fina klänning från Diane von Fürstenberg. Både bilden, jag och klänningen har några år på nacken.

Ni gillade min svartvita klänning och jag kan berätta att det är en omlottklänning från Diane von Fürstenberg.

Min klänning har sex eller sju år på nacken, jag minns inte riktigt. Under årens lopp har jag i alla fall burit den två till tre gånger per år och det som slår mig är att den är fortfarande lika fin som när jag köpte den.

DVF-klänningar är inte så billiga och man får vara beredd att lägga mellan tre- och fyratusen kronor. Jag skulle inte rekommendera någon att köpa det som en ”första-gångs-klänning” om man är osäker som klänningsbärare. Däremot är det ett superbra köp om man vet att man med säkerhet kommer att bära sin klänning många år framöver.

Nedan ser ni två billigare alternativ som liknar min DVF och här är länken till Diane von Fürstenbergs webshop.

Esprit
Ann Field
 1. Supersnygg!

  Jag har några frågor:
  Hur är dvf-klänningarna i storlekarna?

  Finns det några återförsäljare i sverige med bra sortiment (jag skulle behöva prova mig fram)?

  Jag är ganska kurvig, hur urringade är modellerna fram?

  Har du endast linne eller hel underklänning under? (Har du tips på bra underklänningae kanske?)

  1. Hej MP! Jag har en långt linne (jag är så kort så det blir som en underklänning). Jag tycker att Lindex har ett bra utbud på bra underklänningar.

   Klänningen är ringad, så man behövr underklänning tycker jag. Gällande storlekar så slulle jag säga att de är normala (vad nu det innebär) men det är nog ändå bra att prva sig fram.

   Kanske någon annan läsare kan hjälpa till här – annars så ska jag se vad jag kan göra. Återkommer! Kram

   1. Vad har du för underklänning från Lindex? Köpte en med silikonband längst ner, tight modell, förra året. Den åker upp i midjan hela tiden. Tänker ändå på att inte smörja in benen med lotion för att motverka just det. Är hyfsat besviken på det och tyvärr har det blivit att den bara blir hängandes kvar här hemma istället för att användas 🙁

 2. Jag som inte bara är kurvig utan överviktig älskar omlottklänningar. Omlottklänningar är också det perfekta plagget när man håller på och viktminskar eftersom omlottklänningen hänger med mycket längre ned i vikt än en vanlig klänning som kan se ganska ”hängig” ut efter 5-10 kilo minus på vågen. Kan tipsa om en jätteskön och billig omlottklänning för lite större storlekar som just nu finns på Åhléns för 399 kr.
  https://www.ahlens.se/mode/a/a-klanning-id-dbfa177dcd1c45858a787bd13d323574.html

  1. Tack för tipset Angelica – jag har precis lagt upp en större blänkare om din superklänning. Den är verkligen snygg!

 3. Har en dröm om att någon gång i livet äga en DVF-klänning, men jag tycker tyvärr inte att min kropp funkar ihop med äkta omlott-klänningar, de glider upp/isär. Gillar mer mina från Flash som nog har 9 år på nacken som är omlott, fastsydda omlotter.

  1. Det är ju precis som det ska vara. Den där lyxklänningen kanske inte alltid har den perfekta passformen och då är det ju flera gånger bättre att hålla sig till den billigare varianten som sitter perfekt. Kul att du har hittat modellen för dig!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..